Mladoletnica vozila avto

V petek je v Goriških brdih mladoletnica brez vozniškega dovoljenja vozila avto in trčila v avto druge voznice. V Istri sta bili v dveh nesrečah udeleženi pešakinji. Prvo nesrečo je povzročila mladenka, ki je neprevidno prečkala cesto in stopila pred motorista, v drugi pa je bila pešakinja žrtev neprevidnega voznika.

Voznik golfa je na ozkem delu regionalne ceste med Stropnikom in Dolenjo Trebušo trčil v tovornjak.  Foto: Pgd Tolmin
Voznik golfa je na ozkem delu regionalne ceste med Stropnikom in Dolenjo Trebušo trčil v tovornjak.  Foto: Pgd Tolmin

PRIMORSKA > Včeraj zjutraj je 27-letni voznik avtomobila po regionalni cesti med Stopnikom in Dolenjo Trebušo vozil iz Tolmina proti Idriji. Na ozkem delu ceste je trčil v tovornjak, s katerim je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 61-letni voznik. Po trčenju je avto 27-letnega voznika odbilo s ceste v skale, pri tem pa se je voznik tudi poškodoval. Na pomoč so mu priskočili tolminski gasilci in reševalci, ki so ga z rešilcem odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

V nedeljo, nekaj minut pred peto uro popoldne, je 28-letnik v Vrbovem pri Ilirski Bistrici z avtom zapeljal vzvratno in pri tem trčil v motorno kolo. Policisti so prihiteli na kraj in ugotovili natančen vzrok nesreče. Mladenič je namreč napihal 1,19 miligrama (2,38 promila) alkohola. Ostal bo brez vozniškega dovoljenja.

V soboto sta v Idriji s svojima avtoma trčili voznici, stari 79 in 23 let. Nesrečo je povzročila starejša voznica, ki je izsilila prednost mlajši, ta pa se zaradi tega ni mogla pravočasno ustaviti in je trčila v njen avto. Ne ena na druga se nista poškodovali. V soboto ni šlo vse po načrtih niti 59-letnemu motoristu, ki je na prireditvenem prostoru moto zbora v Vrbici s svojim motorjem padel. Motorist se je laže poškodoval, verjetno pa ga bo bolj kot poškodbe bolel rezultat alkotesta, ki je pokazal 0,55 miligrama (1,14 promila) alkohola.

V petek popoldne je 21-letna Madžarka v Piranu nepravilno prečkala cesto in stopila pred 30-letnega motorista iz Šentilja. Ta se je umikal, da je ne bi zadel, pri tem pa padel in se poškodoval. Madžarko čaka obdolžilni predlog, Šentiljčana pa kazen, ker je vozil motor brez vozniškega dovoljenja. V petek popoldne je v Luciji 26-letni domačin spregledal 69-letno Pirančanko in jo zbil z zadnjim delom avta. Gospo so reševalci oskrbeli in jo odpeljali v bolnišnico.

V petek zgodaj popoldne je v Goriških brdih mladoletna voznica vozila avto iz Gonjač proti Plavam. V križišču za Višnjevik je zavijala v levo in pri tem izsilila prednost 35-letni voznici, ki je z avtom pripeljala nasproti. Mladoletnica je z avtom trčila v vozilo 35-letnice, ki se je laže poškodovala. Mladoletna voznica ni imela vozniškega dovoljenja, zato so ji zasegli avto, napisali obdolžilni predlog in kaznovali lastnika avta, ker ji je dovolil uporabljati vozilo.

DC


Najbolj brano