Mladi smučar si je zlomil nogo

Včeraj ob 12.30 uri se je na smučišču Črni vrh nad Cerknim poškodoval mladi smučar. Padel je in si zlomil golen. Reševalci so ga oskrbeli na kraju in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Fotografija je simbolična. Foto: Saša Dragoš
Fotografija je simbolična. Foto: Saša Dragoš

PRIMORSKA > Včeraj so policisti na območju Nove Gorice v obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so policisti 28-letniku izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev omenjenega 28-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Preluknjali so mu pnevmatike

Včeraj pozno popoldne je bila policija obveščena o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari v Italiji. Oškodovanec je policiste obvestil, da mu je neznanec tekom dneva preluknjal tri pnevmatike na parkiranem osebnem avtomobilu ford focus v Sesljanu in o tem obvestil italijanske varnostne organe. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav slovenskega državljana oškodoval za 250 evrov.

Tujec ni imel ustreznih listin

Včeraj zvečer so policisti v Rožni Dolini pri Novi Gorici imeli v postopku 34-letnega državljana Srbije. Pri kontroli zakonitosti vstopa in bivanja v Sloveniji so ugotovili, da ni imel ustreznih listin za vstop v našo državo. Policisti so mu izrekli globo z izdajo plačilnega naloga. Po končanem postopku je tuji državljan zapustil območje naše države.

Na srečo se nihče ni poškodoval

Včeraj ob 12.39 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Spodnji Idriji, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Idrijski policisti so ugotovili, da je do omenjene prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti s strani 60-letnega voznika avtomobila, ki je pri poskusu prečkanja vozišča prednostne ceste trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je pravilno peljala 54-letna voznica. Na srečo se nihče ni poškodoval. Policisti so 60-letnemu vozniku - povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Voznica je trčila v odbojno ograjo

Včeraj dopoldne so policisti v Goriških Brdih obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica avtomobila na mostu blizu naselja Neblo trčila v odbojno ograjo in jo nekoliko poškodovala. Policisti so voznici zaradi kršitve prometne zakonodaje (vožnja zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje brez vozniškega dovoljenja) izdali plačilni nalog.

Z igranjem na boben motil nočni mir

Danes ponoči so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru zaradi hrupa v Novi Gorici, kar je stanovalce motilo pri nočnem počitku. Novogoriški policisti so ugotovili, da je 27-letnik z igranjem na boben povzročal hrup in s tem motil nočni mir. Policisti so omenjenemu kršitelju izdali plačilni nalog.

Vlomili v hišo pri Postojni

V vasi pri Postojni je včeraj nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnik je oškodovan za 200 evrov.

Trčil v bankino

Včeraj ob 20.56 je 39-letni Pirančan vozil avto od Rude proti Belvederju in pri tem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v bankino krožišča. Zoper voznika je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,77 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu enotni obdolžilni predlog.

Povzročiteljica prometne nesreče je bila pijana

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilu. Policisti so 58-letni voznici avtomobila v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 1,09 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Po ugotovljenih vseh okoliščin prometne nesreče bodo novogoriški policisti zoper voznico ustrezno ukrepali.

Pijan za volan

Danes nekaj minut po polnoči so policisti v Novi Gorici ustavili 43-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NR


Najbolj brano