Mila kazen za veliko količino

Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami se je na novogoriškem sodišču zagovarjal 36-letni Tom L. iz okolice Nove Gorice. Lani septembra so mu policisti zasegli skoraj 30 gramov kokaina, sodišče pa mu je izreklo pogojno obsodbo.

Lani so 36-letnika zalotili s 30 grami kokaina Foto: Pu Postojna
Lani so 36-letnika zalotili s 30 grami kokaina Foto: Pu Postojna

NOVA GORICA > Novogoriško okrožno tožilstvo je obtoženemu Tomu L. iz okolice Nove Gorice očitalo neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, ker naj bi ga možje postave v začetku lanskega septembra zasačili pri nakupu 29,89 gramov kokaina, za katerega je odštel 1500 evrov. Zaradi večje količine zasežene nedovoljene substance je sodišče menilo, da je bila droga namenjena za nadaljnjo prodajo.

Obtoženi je na predobravnavnem naroku svojo krivdo po obtožbi priznal in obžaloval svoje dejanje. Okrožna državna tožilka je zanj predlagala šestmesečno zaporno kazen s preizkusno dobo leta in pol.

Zaradi obtoženčeve dosedanje nekaznovanosti in dejstva, da je oče dveh mladoletnih otrok, mu je sodišče izreklo pogojno obsodbo, kot je predlagalo tožilstvo. Če v naslednjih 18 mesecih ne bo ponovil kaznivega dejanja, mu ne bo treba za pol leta v zapor. Obtoženi 36-letnik mora poravnati stroške kazenskega postopka in plačati sodno takso, sodba pa je že pravnomočna.

AC


Najbolj brano