Med spanjem so ju okradli

v nedeljo ob 8. uri zjutraj sta državljana Švice v Kopru prijavila, da so jima med spanjem ukradli dva nahrbtnika z dokumenti in tabličnim računalnikom. Oškodovana sta za 700 evrov. Kasneje so v bližini našli nahrbtnika, vendar brez vsebine. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 30-letni Ljubljančan ob 1.42 prišel do hostla v Kopru in se napotil do sob, medtem ko je 39-letna Ljubljančanka ostala na terasi in opazovala okolico. Za tem je moški vstopil v odklenjeno sobo, v kateri sta spala oškodovanca, in iz nje ukradel dve torbi.

PRIMORSKA > Vsebino torb sta Ljubljančana nato pregledala v bližini in vrednejše predmete ukradla (denar, potna lista, digitalni fotoaparat, i-pod, sončna očala in drugo). Ob 10.15 so ju policisti po opisu izsledili v Kopru in jima odvzeli prostost. Zasegli so jima ukradene predmete in jih vrnili oškodovancema. Sledi jima kazenska ovadba.

Prometna nesreča nad Izolo

V soboto ob 17.55 je bila policija obveščena, da je na Belvederju nad Izolo prometna nesreča. Udeležena sta bila voznik neregistriranega osebnega avtomobila znamke ford focus z nameščeno pretečeno registrsko tablico, 49-letni Koprčan, in državljan Italije, voznik osebnega avtomobila znamke audi A4. Do nesreče je prišlo na cesti od drevoreda Strunjan proti Belvederju. V postopku je bil odrejen alkotest zoper oba voznika, pri čemer je državljan Italije napihal 0,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, Koprčan pa 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil Koprčan zaradi prekratke varnostne razdalje. Pri sebi ni imel dokumentov in je trdil, da ima vozniško dovoljenje BiH. Po evidencah nima slovenskega vozniškega dovoljenja, čeprav je tu prijavljen od leta 2011. Vozilo so mu zasegli. Izdali so mu plačilni nalog za kršitev zakona o tujcih in obdolžilni predlog za kršitve zakona o voznikih.

Čehinja v Kopru ostala brez fotoaparata

V soboto zvečer je državljanka Češke v Kopru prijavila tatvino. V parku ob tržnici v Kopru je nekdo izkoristil njeno nepazljivost in ji ukradel fotoaparat s pripadajočim objektivom. Oškodovana je za 600 evrov.

Odnesel tri računalnike in 20 telefonov

V Ilirski Bistrici je v nedeljo nekdo vlomil v trgovino z računalniško opremo. Odnesel je tri prenosne računalnike in 20 mobilnih telefonov. Točna škoda bo znana po opravljeni inventuri.

Ukradli so potne liste, računalnik, fotoaparat, ključe in 1000 evrov

Na počivališču Studenec v smeri proti Ljubljani so neznanci v nedeljo ponoči državljanoma Bolgarije, medtem ko sta spala, ukradli torbo, v kateri sta bila potna lista oškodovancev, tablični računalnik asus, digitalni fotoaparat olympus, potni list za mačko, ključi stanovanja, rezervni ključi vozila in 1000 evrov. Oškodovana sta za 1500 evrov.

Vozila so jim zasegli

V petek popoldne so policisti 24-letnemu državljanu Italije v Sežani zasegli motorno kolo piaggio carnaby, ker nima vozniškega dovoljenja A kategorije. Prav tako voznik in sopotnik nista uporabljala varnostne čelade. Sledil mu je obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

V soboto ob 2.55 so koprski policisti 43-letnemu vozniku iz Sevnice zasegli avto, ker so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu enotni obdolžilni predlog na OS Koper, oddelek za prekrške.

V soboto ob 14.11 je bila policija obveščena, da je v Simonovem zalivu voznik avtomobila povzročil prometno nesrečo in odpeljal. Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik z avtomobilom trčil v parkirano vozilo pri hotelu in odpeljal. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil in ni podpisal zapisnika, nato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je prav tako odklonil. Preko evidenc je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo zjutraj so piranski policisti ustavili 38-letnega Domžalčana, ki ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Sumljive snovi

V petek popoldne so policisti na mejnem prehodu Dragonja ob kontroli pri 30-letniku iz Hrastnika našli črno platneno vrečko, v kateri je bil PVC zavitek s posušenimi rastlinskimi delci rjavo zelene barve, PVC zavitek z belo prašnato snovjo, zavitek s kristalno snovjo rjave barve, PVC zavitek s kristalno snovjo rjave barve in PVC vrečka s štirimi tabletami. Za vse snovi so policisti posumili, da gre za prepovedane droge, zato so bile poslane na ekspertizo. Sopotnik se je izkazal z neveljavno osebno izkaznico, zato so mu izdali plačilni nalog.

V soboto so policisti na mejnem prehodu Starod, na izstopu iz države, sedmim državljanom Francije zasegli prepovedano drogo marihuana in hašiš. Za vse so uvedli hitri postopek in jim prepovedano drogo zasegli. Globo in takse so plačali na kraju.

V nedeljo ob 18.17 so imeli na mejnem prehodu Dragonja v postopku dva 18-letna državljana Nemčije, ki sta imela v vozilu manjšo kartonsko škatlo, v kateri so bili posušeni rastlinski delci rjavo-zelene barve. Zasegli so 4,31 gramov konoplje, nato pa še PVC vrečko, v kateri je bilo 6,62 gramov konoplje in 3,99 gramov hašiša. Obema je bila izdana odločba po hitrem postopku.

Na mejnem prehodu Starod so dvema državljanoma Francije v nedeljo zasegli 0,93 grama in 3,91 grama marihuane. Obema je sledil hitri postopek z odločbo.

Vozil kljub prepovedi

V petek ob 20.38 so policisti v Kopru ustavili 48-letnega voznika iz Loške doline, za katerega so ugotovili, da ima ukrep prepoved vožnje z odložitvijo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,79 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi mu enoten obdolžilni predlog.

Vlomili v hišo

V Povžanah (pri Sežani) je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel 150 evrov.

Napihal 1,7 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

V soboto ob 18.34 so polcisti prejeli anonimno obvestilo, da pod nadvozom na Rudi stoji avto, moški v njem je močno vinjen in verjetno bo peljal naprej proti Kopru. Policisti so ga ustavili pred Koprom. Alkotest mu je pokazal 1,7 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Nima veljavnega vozniškega dovoljenja, storil pa je še nekaj manjših prekrškov. Vozilo so mu zasegli, odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Napihali so

V nedeljo ob 4. uri so policisti v Landolu pri Postojni ustavili 20-letno domačinko z osebnim avtomobilom. Alkotest ji je pokazal 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Poleg tega je voznica začetnica. Sledi ji obdolžilni predlog.

V soboto ob 21.40 so sežanski policisti pridržali 52-letnega italijanskega državljana, in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola (napihal je 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka). Začasno so mu zasegli vozniško dovoljenje in ga peljali na sodišče v Sežano.

Spletno uredništvo


Najbolj brano