Med soteskanjem v Reziji umrl Idrijčan

V Reziji je v ponedeljek med soteskanjem umrl 37-letni Idrijčan. Na pomoč je reševalce poklicala njegova partnerka, a mu reševalci niso mogli več pomagati.

Med sosteskanjem na Črnem potoku (Rio Nero) v Reziji se je 
smrtno ponesrečil 37-letni B. G., doma iz Idrije. Foto: Vir: Messagero Veneto
Med sosteskanjem na Črnem potoku (Rio Nero) v Reziji se je smrtno ponesrečil 37-letni B. G., doma iz Idrije. Foto: Vir: Messagero Veneto

REZIJA > Ponedeljkovo soteskanje v Reziji, v soteski Črni potok (Rio nero), se je tragično končalo za 37-letnega B. G., doma iz Idrije, so včeraj poročali italijanski mediji. Idrijčan, ki se je v Rezijo odpravil z dekletom, se je spustil po soteski, nato naj bi padel v vodo, okoli noge pa naj bi imel še vedno ovito vrv. Z glavo naj bi ostal ujet pod gladino vode, še poročajo italijanski novinarji.

Dnevnik Il Gazzettino je včeraj poročal, da je na pomoč poklicala Idrijčanova 28-letna partnerka, ki je v šoku najprej dve uri hodila po nedostopnem območju, da je sploh lahko reševalce poklicala z mobilnim telefonom, saj prej ni bilo signala mobilne telefonije.

Na kraj so odhiteli gorski reševalci iz Mužaca (Moggio Udinese), finančni stražniki in orožniki, ki so v bližini kraja Bila postavili začasno bazo. V Rezijo je priletel tudi helikopter civilne zaščite iz Vidma. Prav posadka reševalcev iz helikopterja je iz zraka opazila truplo idrijskega športnika. Truplo so iz soteske potegnili že v ponedeljek zvečer, a se je reševanje zaradi teme nadaljevalo včeraj zjutraj. Močno pretreseno dekle so odpeljali v bolnišnico, za pokojnega pa so odredili obdukcijo. Umrl naj bi zaradi utopitve. SP


Najbolj brano