Med ovadenimi tudi notar

Po naših informacijah so na koprskem okrožnem sodišču v dveh dneh zaslišali sedem osumljencev in jih vse tudi izpustili na prostost. Domnevnega vodjo združbe, pri katerem naj bi našli večjo vsoto denarja, naj bi zaslišali včeraj. Sodu naj bi izbilo dno posojilo v višini 300.000 evrov, ki se je spremenilo v oderuštvo.

Na policiji včeraj še niso hoteli povedati ničesar, dokler se na 
sodišču ne končajo zaslišanja osumljenih. Po naših informacijah naj bi osumljeni posojali večje vsote denarja in 
dolžnike nato odirali z obrestmi in jih na razne načine privijali 
ter od njih izžemali denar. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na policiji včeraj še niso hoteli povedati ničesar, dokler se na sodišču ne končajo zaslišanja osumljenih. Po naših informacijah naj bi osumljeni posojali večje vsote denarja in dolžnike nato odirali z obrestmi in jih na razne načine privijali ter od njih izžemali denar. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Zaslišanja osumljenih zaradi goljufij in oderuštva pri posojanju denarja, ki so jih koprski kriminalisti aretirali ob hišnih preiskavah v torek zjutraj, včeraj še niso bila končana. Po naših informacijah je preiskovalna sodnica od srede popoldne do četrtkovega jutra zaslišala tri, od četrtkovega popoldneva pa do včerajšnjega jutra pa štiri osumljence.

Vseh sedem zaslišanim je medtem že odkorakalo na prostost, saj sodnica niti enega osumljenca ni poslala v pripor. Tožilstvo naj bi menda za dva zahtevalo pripor, s čimer se sodnica ni strinjala in je odločitev o tem prepustila zunajrazpravnemu senatu. 48-urni rok, v katerem mora senat odločiti o priporih, se je iztekel včeraj zvečer.

Proti šestim bo po naših podatkih stekla sodna preiskava, kar pomeni, da so očitki tožilstva sodnico prepričali, proti enemu pa so vse obtožbe umaknili, kar pomeni, da je tako sodnico kot tožilko uspel prepričati, da ni del zgodbe, kot to trdijo kriminalisti. Proti njemu torej ne bodo vodili nobenega postopka. Ta je tudi edini, ki si lahko po zaslišanju in izpustitvi iz pridržanja dokončno oddahne.

Do včeraj popoldne pa si še niso ne oddahnili zadnji trije osumljenci, ki jih je zaslišanje še čakalo. Med njimi naj bi bil tudi domnevni vodja združbe, 59-letni Koprčan R. V. Pri njem naj bi med hišnimi preiskavami našli precej denarja, prav tako naj bi večje vsote našli tudi pri njegovih dveh sorodnikih, ki sta se prav tako znašli v postopku in so ju pridržali.

In zakaj naj bi pri celotni zgodbi pravzaprav šlo? Na policiji včeraj še niso hoteli povedati ničesar, dokler se na sodišču ne končajo zaslišanja osumljenih. Po naših informacijah naj bi osumljeni posojali večje vsote denarja in dolžnike nato odirali z obrestmi in jih na razne načine privijali ter od njih izžemali denar.

V prvi fazi naj bi kriminalisti postopek vodili na podlagi prijave dveh oškodovancev, med katerimi naj bi si eden od osumljenih izposodil dobrih 300.000 evrov, menda pa naj bi jim moral vrniti več kot 600.000 evrov.

Kriminalisti naj bi ovadbo sicer že dopolnjevali in širili krog osumljencev. Med njimi se je po naših informacijah znašel tudi eden od primorskih notarjev, ki pa ga v torek niso pridržali. Med kaznivimi dejanji, zaradi katerih so se kriminalisti lotili akcije, je namreč poleg goljufije in oderuštva tudi ponarejanje listin in overitve lažnih vsebin.

DANIJEL CEK


Najbolj brano