Med ogledom Škocjanskih jam ostal brez 4000 evrov

Gostu v Škocjanskih jamah, državljanu Izraela, je nekdo ukradel denarnico s 4000 evri gotovine in bančno kartico. Pri Predjamskem gradu pa so državljanki Italije ukradli denarnico, v kateri je imela vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, kreditno kartico, zdravstveno kartico, 500 evrov in 1200 kun.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > Bogat plen so vlomilci odnesli iz hiše v Pradah. Odnesli so več kosov zlatnine. Lastnike so oškodovali za 5000 evrov.

V Sežani pa so vlomili v stanovanjsko hišo ter ukradli zlatnino v skupni vrednosti približno 2500 evrov in 750 evrov gotovine.

S harleyem v obcestne robnike

Včeraj okrog 13.30 je 44-letni voznik motornega kolesa znamke harley davidson, državljan Češke, peljal od Jelšan proti Ilirski Bistrici. Hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste (nepregleden desni ovinek), mokremu vozišču, vremenskim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim, zato je izgubil oblast nad krmilom in trčil v obcestne robnike. Pri tem je sopotnica padla na travo, voznik pa je motor uspel zadržati na kolesih. Sopotnica je laže poškodovana, vozniku pa sledi plačilni nalog.

Čez mejo želel s hašišem in marihuano

Danes dopoldan so policisti na mejnem prehodu Sočerga pri državljanu Italije našli 16,04 grama hašiša in gram marihuane. Uveden je bil hitri postopek.

V avto priletel del usmerjevalne table

Sinoči malo pred polnočjo je 60–letni voznik osebnega vozila vozil po hitri cesti H4 v smeri Ajdovščine. V nasprotni smeri sta pravilno pripeljali dve drugi vozili. Drugo od njiju je nenadoma zapeljalo levo in zadelo v marker na vozišču. Del prometnega znaka je odbilo in razbil je vetrobransko steklo avtomobila, ki ga je vozil 60-letnik.

S tovornjakom zapeljal na drugi pas in trčil v avtomobil

Na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Razdrtim, na Rebrnicah, je včeraj popoldne 24–letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan BiH, iz neznanega vzroka zapeljal z voznega na prehitevalni pas. Pri tem je trčil v bok avtomobila, s katerim se je pravilno peljal romunski voznik. Prometni policisti so 24-letniku izdali plačilni nalog.

Strela zanetila požar

Novogoriške policiste so včeraj popoldne obvestili, da je zaradi udara strele na območju naselja Gradišče nad Prvačino zagorel starejši objekt z mizarsko delavnico. V požaru je pogorel vse les in nekateri stroji, po prvih ocenah je zaradi požara na objektu in opremi nastalo za približno 10.000 evrov škode. Požar so pogasili gasilci gasilskih enot PGD Dornberk in JZ GRD Nova Gorica. Policisti so tujo krivdo izključili.

Tatvina goriva na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici

Neznani voznik osebnega avtomobila znamke mercedes italijanskih registrskih številk je včeraj popoldne na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici v vozilo natočil za 40 evrov goriva in odpeljal, ne da bi plačal.

Tuji državljanki iz jakne odtujili mobilni telefon in denarnico z vsebino

V enem od gostinskih lokalov v Bovcu je neznanec konec prejšnjega tedna iz žepa jakne ukradel mobilni telefon znamke samsung in denarnico z vsebino. V njej je oškodovanka, državljanka Francije, imela poleg manjše vsote gotovine tudi druge osebne dokumente.

Spletno uredništvo


Najbolj brano