Med montiranjem klime se je huje poškodoval

V Šempetru pri Gorici se je danes dopoldne med montiranjem klime huje poškodoval 56-letni delavec zasebnega podjetja iz okolice Ljubljane, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto: Helena Race
Fotografija je simbolična. Foto: Helena Race

NOVA GORICA > Danes ob 10.15 je bila policija obveščena o delovni nesreči na enem od gradbišč v Šempetru pri Gorici. 56-letni delavec enega od zasebnih podjetij iz okolice Ljubljane je med montažo klimatske naprave pod strop objekta za dvig uporabljal dvigalo. Med delom je padel z dvigala z višine približno dveh metrov na tla in poškodovan obležal v nezavesti. Med drugim je utrpel hujše poškodbe glave. Na kraj so bili napoteni tudi reševalci, ki so hudo poškodovanega delavca oskrbeli in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V zvezi z delovno nesrečo so policisti obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici, poleg tega pa so glede nesreče obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo.

Novogoriški policisti so v zvezi z obravnavanim primerom glede na dosedanje ugotovitve tujo krivdo izključili. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo policisti podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano