Med begom trčil v kapelico in prevozil rdečo luč

V petek okoli 20. ure so policisti v Hruševju pri Postojni skušali zaustavili voznika avta, ki ni ustavil. Voznika so prijeli kmalu zatem v okolici Orehka.

Fotografija je simbolična Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > 50-letniku iz Postojne, ki je med begom trčil v kapelico, prevozil rdečo luč in ogrožal druge udeležence v prometu, je alkotest pokazal 0,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Hitri test na drogo je bil pozitiven, zato mu sledi strokovni pregled za mamila.

Pri varnostnem pregledu so našli tudi manjšo količino prašnate snovi, domnevno droge. Vozilo so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

77-letni Italijan se ni želel umiriti

77-letni Italijan je v nedeljo okoli 22.40 vozil od Bertokov proti Žusterni. Pri izvozu Semedela je trčil v betonsko ločevalno ograjo. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga ni opravil po navodilih, saj je med preizkusom prekinjal postopek.

Odredili so mu strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonil.

Voznik ni zmogel zagotoviti odvoza vozila, zato je bil preko OKC obveščen DARS, ki je na kraj napotil avtovleko. Italijan na kraju ni upošteval ukazov policista, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pripeljali na koprsko policisjko postajo. Tam se še vedno ni želel umiriti, zato so ga pridržali.

Sledi mu enotni obdolžilni predlog zaradi obračanja na hitri cesti, ker ni opravil preizkusa alkoholiziranosti po navodilih in ker nima nameščene vinjete.

Gorenjec naj bi v koprskem lokalu ukradel več tisoč evrov

V soboto zvečer so policijo klicali iz koprskega lokala, ker so zadržali osebo, ki naj bi jim pred dnevi ukradla večjo vsoto denarja. Policisti so na kraju identificirali 57-letnega Gorenjca in mu odvzeli prostost, ker naj bi v lokalu pred nekaj dnevi ukradel nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil.

Udarjal po točilnem pultu

V nedeljo nekaj minut čez polnoč so policisti intervenirali v portoroškem lokalu, kjer je razgrajal 28-letni Ljubljančan. Vidno pijan je udarjal po točilnem pultu. Policista sta mu ukazala, naj preneha s kršitvijo, on pa ju je pričel žaliti in jima groziti. Kljub večkratnim ukazom, naj s kršitvijo preneha, tega ni storil, zato so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

V Sežani ukradeni avto so našli v Dutovljah

V nedeljo zvečer je 27-letna voznica iz okolice Sežane policiji prijavila, da ji je nekdo ukradel avto. Bila je na prireditvi, kjer je izgubila ključe. Policisti in oškodovanka so pregledali okolico prireditvenega prostora in okolico gostinskih lokalov po Sežani, vendar vozila niso našli. Ob 23.30 je lastnica policijo obvestila, da so njen avto našli na trgu v Dutovljah. V njem so bili ključi, vozilo pa je umazano od blata. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Mlajši moški okradel nemški turistki

V noči na soboto so policiji iz Portoroškega hotela prijavili, da je nekdo okradel njihove gostje. Nemški državljanki sta bili na balkonu hotelske sobe. Ko sta se vrnili v sobo, sta zalotili mlajšega moškega. Ta jima je ukradel dva potna lista, 400 evrov in kreditne kartice ter zbežal.

Zbežala brez plena

V petek je v postojnski trgovini šla neznana gospa mimo blagajne, ko je začelo piskati. Spustila je ukradene predmete in zbežala. Ugotovili so, da je nameravala nakrasti za kar 825 evrov nakita, ličil in drugih predmetov.

Škode je za 3000 evrov

V soboto je v Postojni nekdo vlomil v avto danskih registrskih številk. Lastnici so ukradli dva prenosna računalnika, I-Pod in dva nahrbtnika. Škode je za 3000 evrov.

Iz avta izginila računalnik in torbica

Na parkirišču v Ankaranu je v petek nekdo vlomil v avto in iz njega ukradel torbo s prenosnim računalnikom in žensko torbico, v kateri je bila denarnica z osebno izkaznico bančnimi in drugimi katicami ter 30 evri. Lastnika sta oškodovana za 880 evrov.

Ukradli skuter

V noči na soboto je Koprčan policistom prijavil tatvino skuterja, ki je bil parkiran pri skladiščih soli v Portorožu. Skuter znamke gilera runner RST 50, registrske številke KPPC-02, je bil zaklenjen, vreden pa je 1500 evrov.

Motorist si je izpahnil ramo

V nedeljo popoldan je 41-letna voznica avtomobila obračala čez polno črto, ko je za njo pripeljal 58-letnik z motornim kolesom. Ta je zavrl in padel ter si pri tem izpahnil ramo. Voznici sledi ustrezen ukrep glede na zdravniško opredeljeno težo poškodbe.

Odnesel blagajniško denarnico

V izolskem lokalu je v soboto nekdo ukradel blagajniško denarnico z nekaj sto evri in zbežal.

Napihal je

Ob 15.30 v petek so postojnski policisti pridržali 63-letnega voznika iz okolice Pivke, ki so ga ustavili pri Matenji vasi. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti bodo podali obdolžilni predlog.

Pet ilegalnih prebežnikov

V soboto popoldne so policisti pri Podgorju prijeli pet ilegalnih prebežnikov, tri državljane Tunizije, državljana Alžirije in Sirije. Vrnili so jih na Hrvaško.


Najbolj brano