Med begom je skočil v morje

V soboto ob 20.56 sta policista v Porotožu zaradi prevelike hitrosti ustavljala vozilo. Ko se je vozilo ustavilo, je iz njega izstopil 20-letnik, ki je na sopotnikovi strani vzel polno PVC vrečko, v kateri so bili posušeni rastlinski delci, in stekel proti Bernardinu.

20-letnik je na sopotnikovi strani vzel polno PVC vrečko in 
stekel proti Bernardinu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
20-letnik je na sopotnikovi strani vzel polno PVC vrečko in stekel proti Bernardinu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Za njim je stekel policist, ki ga je skušal ustavili. Med begom se je osumljeni zatekel v skladišče lokala, kjer je skril PVC vrečko. Kljub uporabi prisilnih sredstev je uspel peš pobegniti, zatem je skočil v morje. Ko je prišel iz morja, so ga policisti prijeli.

Ob 21.05 so mu odredili pridržanje, in sicer zaradi utemeljenega suma, da je izvršil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. V vrečki so bili posušeni rastlinski delci konoplje, približno pol kilograma. 20-letniku je bil izdan plačilni nalog, sledi mu še kazenska ovadba.

Ukradli medalje, našitke, alkohol in zlato

V petek je v Piranu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom je ukradel stare medalje in našitke, alkohole pijače in zlatnino. Lastnica je oškodovana za 600 evrov.

Vlomili so tudi v hišo v Sv. Antonu, kjer so pregledali vse prostore, nato pa lastnikom odneseli več kosov nakita in več bančnih kartic. Lastniki so oškodovani za 5000 evrov.

Vozilo so mu zasegli

V petek zvečer so policisti v Ankaranu ustavili 46-letnega voznika avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Vlomil v klet

V soboto je v Postojni nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka, kjer je ukradel brusilnik za les in moško ročno uro. Lastnik je oškodovan za približno 150 evrov.

Iz hiše odnesel zvočnike, kipec, čevlje, jakno ...

V soboto je nekdo vlomil v počitniško hišo v Portorožu, kjer je ukradel zvočnike znamke bose, DVD predvajalnik, manjši kipec iz litine, servirni pladenj, sliko v starinskem okvirju, starejšo knjigo, več parov moških usnjenih čevljev, usnjeno moško jakno in bižuterijo. Lastnik je oškodovan za 8000 evrov.

Napihal ne, test pa je bil pozitiven

V soboto ob 16.22 so policisti v Bertokih ustavili 40-letnega voznika avtomobila. Ker pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja, je bila opravljena preverba po evidencah policije, kjer je bilo ugotovljeno, da je veljavnost kategorij potekla julija lani. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, nato pa opravljen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Moškemu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonil. Med postopkom je policistom izročil eno tableto suboxone, ki vsebuje substanco buprenorfin/nalokson, ki pa sodi v II. kategorijo prepovedanih substanc. Sledi mu hitri postopek. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Vsiljivo beračenje

V sodobo popoldne so policisti v Postojni dobili obvestilo, da tujec pred trgovino vsiljivo berači. Na kraju so 25-letnemu džavljanu Romunije, ki je dejansko vsiljivo beračil, izdali plačilni nalog. Globo je poravnal na kraju.

Odnesel cigarete

V nedeljo ponoči je pri Bukovju pri Postojni nekdo ponoči vlomil v trgovino, od koder je odnesel 30 štek cigaret različnih znamk. Podjetje je oškodovano za približno 1500 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano