Mariborski policisti prijeli preprodajalke in dobavitelja drog

Mariborski kriminalisti so prejšnji teden končali preiskavo, v kateri so zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedano drogo pridržali pet ljudi. Osumljene so v četrtek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča, ki je zoper vse odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

 Foto: Sindikat Policistov Slovenije
Foto: Sindikat Policistov Slovenije

MARIBOR > Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, so kriminalisti z zbranimi obvestili ugotovili, da je 35-letna ženska utemeljeno osumljena organiziranja mreže prekupčevalk heroina in kokaina, ki so jo te prodajale na širšem območju Ljubljane in Maribora.

Pri preprodaji so poleg 35-letnice sodelovale še tri ženske, stare od 24 do 33 let, vse doma z območja Zasavja, organizatorki pa je drogo dobavljal 31-letni moški z območja Ljubljane. Vsi so utemeljeno osumljeni storitve najmanj 75 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. Organizatorko mreže in njenega dobavitelja so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj.

Kriminalisti so pri osumljenih opravili več hišnih preiskav in pri tem našli ter zasegli večjo vsoto gotovine, prepovedano drogo, psihoaktivna zdravila ter revolver s pripadajočim strelivom, so še sporočili s PU Maribor.

STA


Najbolj brano