Madžara sumijo več tatvin

Ukradene registrske tablice so bile v četrtek usodne za Madžara, ki ga koprski policisti sumijo več vlomov v hiše in stanovanja. V njegovem vozilu so našli tudi vlomilsko orodje, zaradi česar zdaj ugotavljajo, kje vse je bil na delu. Preiskovalna sodnica je zanj po zaslišanju odredila pripor.

Madžar naj bi pred dobrim mesecem iz stanovanja v Kopru 
ukradel za več tisoč evrov zlatnine.  Foto: Pu Maribor
Madžar naj bi pred dobrim mesecem iz stanovanja v Kopru ukradel za več tisoč evrov zlatnine.  Foto: Pu Maribor

ISTRA > Policisti so 57-letnega Madžara, ki začasno živi v Kopru (menda na črno), prijeli v četrtek dopoldne. Na vozilu, s katerim se je prevažal, so bile ukradene registrske tablice. Izginile so z avta, ki je bil v začetku tedna parkiran na Vojkovem nabrežju v Kopru. Ko so policisti ugotovili, da Madžar uporablja ukradene tablice, so podrobneje pregledali še notranjost vozila. V prtljažniku so takoj opazili vlomilsko orodje, imel je montirno železo, izvijača, kovinske klešče. Policisti so postali še bolj pozorni in kmalu ugotovili, da tujec ustreza opisu storilca, ki je pred dnevi skozi okno splezal v stanovanje v Ankaranu. Opazila ga je oškodovanka in ga pregnala. Menda ga je že prepoznala po fotografijah.

V četrtek proti večeru so občani na plaži v Strunjanu zasačili 43-letnega Pirančana, ki je iz odloženega nahrbtnika poskušal ukrasti denarnico. Domačin se je po tem umaknil s kopališča, a še vedno ni vrgel puške v koruzo. Prišel je do bližnjega pritličnega stanovanja in vstopil v notranjost, čeprav je pred hišo na ležalniku spala lastnica. Iz stanovanja je ukradel tri denarnice z denarjem, a so ga policisti presenetili, ko je odhajal. Občani so može v modrem poklicali po tem, ko so Pirančana zalotili pri poskusu tatvine na plaži. Osumljenega, sicer že večkrat obravnavanega zaradi tatvin, so aretirali in odpeljali na policijsko postajo.

Njegova obuvala pa naj bi pustila sledi še na nekaterih prizoriščih vlomov. Policisti ga povezujejo z vlomom v hišo, ki se je sredi junija zgodil v koprski Rozmanovi ulici. Takrat je tat odnesel za sedem tisoč evrov zlatnine. Pred dnevi pa naj bi v nočnem času vlomil v koprsko skladišče Tomosa in si že pripravil več materiala. Zložil naj bi ga na voziček in pripeljal bliže ograji, a ga je presenetil varnostnik.

Nekaj plena so policisti zasegli tudi v četrtek, ko so ga prijeli. Madžara so pridržali na koprski policijski postaji, nato pa s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju in predlogu državne tožilke zanj odredila pripor. SP


Najbolj brano