Madžar pristal na drevesu

Včeraj ob 17.18 je bila policija obveščena o nesreči jadralnega padalca na južnem pobočju hriba Vodil vrh nad vasjo Zatolmin.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Policisti so ugotovili, da je 49-letni jadralni padalec, državljan Madžarske, okoli 15.30 skupaj še s šestimi prijatelji vzletel z vzletnega mesta Kobala nad Tolminom.

Letel je v smeri Kobarida in se nato vračal proti Tolminu. Ko je letel približno 200 metrov nad vrhom hriba Mrzli vrh, mu je nenaden sunek vetra zaprl glavno jadralno padalo, zaradi česar je začel izgubljati višino in je posledično strmoglavil. Pristal je v krošnji drevesa, med strmoglavljenjem pa ni imel časa, da bi odprl rezervno padalo. Kasneje so posredovali reševalci GRS Tolmin, ki so nepoškodovanemu madžarskemu jadralnemu padalcu pomagali z drevesa.

Trčila motorist in traktorist

Včeraj malo po 18. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči v Dombravi, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik traktorja. Prometno nesrečo je povzročil 47-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Prvačine proti Volčji Dragi. Blizu Dombrave je 24-letni voznik traktorja, ki je vozil pred omenjenim motoristom, nakazal smer in zavil na bližnjo njivo. Voznik motornega kolesa je zatem zaviral in nato z motornim kolesom padel po vozišču ter se pri tem lažje poškodoval. Prometni policisti so mu v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poškodovanega motorista so novogoriški reševalci nujne medicinske pomoči odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico, policistom in reševalcem pa so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa bodo policisti omenjenemu motoristu izdali plačilni nalog.

Ukradli kamero za snemanje atmosfere

Včeraj popoldne so bili policisti s strani prijavitelja obveščeni o tatvini kamere na objektu ene od visokošolskih ustanov v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec s strehe omenjenega objekta odvzel in neznano kam odnesel znanstveno kamero za snemanje atmosfere (kamera, namenjena za znanstvene meritve burje in količine oblakov na nebu) znamke maginon, model IPC-20C. S tem dejanjem je nepridiprav povzročil za približno 100 evrov škode. Policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na zbrana obvestila podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti v zvezi z omenjeno tatvino pozivajo vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi policiji lahko nudili koristne informacije, da pokličejo policiste Policijske postaje Ajdovščina (Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina, telefon: (05) 365 72 00, elektronski naslov: pp_ajdovscina.pung@policija.si) ali pokličejo znano številko Policije 113 ali anonimni telefon Policije 080 1200.

Spletno uredništvo


Najbolj brano