Madžar čelno v domačinko

Včeraj nekaj pred poldnevom je 34-letni Madžar v ovinku pri Kortah zapeljal čez črto in čelno trčil v avto domačinke, pri tem pa se je hudo poškodovala njegova osemletna hčerka. Več težav na cestah sta povzročili nesreči na avtocesti pred predorom Kastelec in na glavni cesti med Šmarjami in Dragonjo.

V Gorenjah pri Divači je voznik zapeljal s ceste. Foto: Zgrs Sežana
V Gorenjah pri Divači je voznik zapeljal s ceste. Foto: Zgrs Sežana

ISTRA, GORENJE PRI DIVAČI > Dvajset minut pred poldnevom je iz Kort proti Šaredu vozil 34-letni madžarski voznik in za tamkajšnjo ovinkasto cesto očitno preveč pritiskal na plin. V desnem ovinku je tako zapeljal levo na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pripeljala 33-letnica s Škofij. Vozili sta čelno trčili, v nesreči pa se je hudo poškodovala Madžarova osemletna hčerka, ki je sedela na zadnjem sedežu. Reševalci so jo odpeljali v izolsko bolnišnico.

Pol ure kasneje je počilo tudi na cesti med Šmarjami in Dragonjo, kjer se je z avtom prevrnil na streho 40-letni voznik iz Ljubljane. Zaradi nesreče so policisti ves promet iz Dragonje proti notranjosti države preusmerili proti Sečovljam, promet pa je bil oviran do pol dveh. Ljubljančan je bil trezen, v nesreči pa se je le laže poškodoval. Brez poškodb pa jo je odnesel 32-letni državljan Izraela, ki je včeraj na avtocesti med Kozino in predorom Kastelec zaradi prehitre vožnje trčil v odbojno ograjo.

V ponedeljek popoldne pa je voznik v vasi Gorenje pri Divači z avtom zapeljal s ceste ter se laže poškodoval. Sežanski reševalci so ga oskrbeli, sežanski poklicni gasilci pa pomagali naložiti vozilo na tovornjak.

DC


Najbolj brano