Lucijčan kradel čez mejo

Za zapahi puljske policijske uprave se je znašel 40-letni Lucijčan, ki je v zadnjem času kradel po številnih krajih hrvaške Istre. Prijeli so ga v soboto na območju mejnega prehoda Kaštel. Nazadnje naj bi iz gostinskega lokala v Momjanu ukradel več umetniških slik in denar.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

BUJE > Hrvaški policisti so na območju mejnega prehoda Kaštel (nad Dragonjo) v noči na soboto ustavili voznika mercedesa slovenske registracije. Ugotovili so, da za volanom sedi 40-letnik iz Lucije, ki so ga osumili več kaznivih dejanj in ga pridržali. V zadnjih tednih naj bi vlomil v gostinski lokal in vikend v Momjanu. Lastnikom je ukradel več umetniških slik in denar, oškodoval je 55-letnega slovenskega državljana, podjetje in 30-letnega hrvaškega državljana. V Bujah naj bi vlomil v prostore zavarovalnice in še en gostinski lokal, izmaknil pa je tiskalnik in denar.

Od septembra do oktobra je iz gostilne v kraju Murine ukradel televizijski sprejemnik, v Sv. Mariji na Krasu je vlomil v skladišče trgovine.

Odnesel je klimatsko napravo. Iz trgovine v Umagu je izmaknil več jaken, iz gostinskega lokala v tem kraju pa staro svetilko na petrolej in več ogledal. Vlomil je tudi v umaško menjalnico in ukradel denar, iz trgovine pa je odnesel več alkoholnih pijač in nekaj hrane.

V Poreču je sredi oktobra vlomil v turistično agencijo in prostore tamkajšnje nevladne organizacije, nato pa je v Novigradu poskušal z ukradenimi bančnimi karticami na bankomatu dvigniti denar, a mu ni uspelo.

Policisti so ugotovili, da je v tistih dneh vlomil tudi v prodajalno na bencinskem servisu v Taru ter ukradel denar in cigarete. Po prijetju in končani kriminalistični preiskavi so Lucijčana odpeljali v prostore za pridržanje na policijski upravi v Pulju.

SP


Najbolj brano