Lokacije, kjer bodo policisti merili hitrost

Jutri bo med 6. in 18. uro na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Policisti so objavili kraj in čas merjenja hitrosti voznikov.

V četrtek bo med 6. in 18. uro na več kot 600 lokacijah po vsej 
Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V četrtek bo med 6. in 18. uro na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SLOVENIJA > Seznam lokacij, kjer bodo merili hitrost, je objavljen na spletni strani policije. Na seznamu so poleg lokacij navedli tudi uro, ko bodo policisti na določenem odseku merili hitrost.

Kakor kaže, za seznam lokacij, kjer bodo namestili radarje, vlada veliko zanimanje, saj je spletna stran policije dopoldne občasno nedosegljiva ali pa se odpira zelo počasi.

“Glavni namen maratona nadzora hitrosti je znižati hitrost na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev, hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč. Znižanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h bi pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 odstotke, znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno dva odstotka,” so zapisali na policiji.

Z maratonom nadzora hitrosti se slovenski policisti pridružujejo policistom iz več kot 20 držav EU, v katerih bo ta dan prav tako potekal nadzor. Maraton nadzora hitrosti je del vseevropske akcije Hitrost, ki traja od 18. do 24. aprila. Akcija Hitrost poteka pod okriljem Tispola.

Preberite še: Na seznamu maratonskega nadzora tudi sto primorskih lokacij

Spletno uredništvo


Najbolj brano