Ljubljančan trčil v Italijana, kazen obema

V soboto nekaj minut po 19. uri se je na hitri cesti proti Izoli zgodila prometna nesreča. 52-letni Italijan je vozil po hitri cesti od Bertokov proti Izoli. Ko je pripeljal v bližino bencinske črpalke, je pred seboj zagledal kolono vozil, ki se je ustavljala, zato je zapeljal na prehitevalni pas, vendar se ni prepričal, če to lahko stori varno zase in za druge udeležence v prometu.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V tem trenutku je po prehitevalnem pasu pripeljal 47-letni Ljubljančan, ki je trčil vanj. Vozilo Italijana je zasukalo bočno in Ljubljančan ga je nekaj metrov potiskal naprej, dokler ni z njim trčil v zadnji levi del vozila 60-letne Ljubljančanke, ki je vozila po voznem pasu. Italijanu so izdali plačilni nalog, Ljubljančanu, ki je pregloboko pogledal v kozarec (0,58 mg/l), so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog. Italijan in njegova sopotnica, 31-letna državljanka Nigerije, sta se v nesreči laže poškodovala, reševalci so ju odpeljali v bolnišnico.

Vlomilci na pohodu

Nekdo je vlomil v počitniški objekt v Kortah in lastniku iz Ljubljane ukradel televizor znamke sony, ki je vreden 400 evrov.

V Izoli je nekdo s hodnika objekta ukradel gorsko kolo znamke nakamura, ki je vredno 490 evrov.

Postojnski policisti so prejeli prijavo vlomov v dve osebni vozili znamk toyota in opel, obe sta bili parkirani ob makadamski cesti. Iz enega vozila ni zmanjkalo nič, iz drugega pa sta izginili dve denarnici z gotovino, bančno kartico s PIN kodo ter osebnimi dokumenti. Kasneje so prejeli prijavo z bencinskega servisa, kjer je neznani storilec to bančno kartico uporabil, in sicer za dvig gotovine in nakup cigaret. Prijavo o vlomu v vozilu so prejeli tudi sežanski policisti, kjer so pri Dolenji vasi vlomili v osebni avto, zatem pa je vlomilec z ukradeno kartico na bankomatu v Štanjelu dvignil nekaj gotovine.

Zasegli ukradeno škodo

V soboto zvečer so policisti na mejnem prehodu Starod obravnavali 33-letnega bosanskega državljana, ki se je na izstop pripeljal z osebnim avtomobilom znamke škoda. Policisti so ugotovili, da nemška registrska tablica ne pripada temu vozilu, številka šasije je bila pretolčena, vozilo pa je bilo zabeleženo kot ukradeno, in sicer 24. 9. 2016 v pristanišču v Genovi. Državljana BiH so pridržali, vozilo zasegli, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Brez vozniškega dovoljenja in pijana bežala pred policisti

V noči iz sobote na nedeljo so koprski policisti ustavili 19-letno domačinko, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola - 0,34 mg/l alkohola, ker je bežala policistom in vozila brez luči. Vozilo so zasegli.

Zmerjal natakarico

V Lokvi pri Sežani so policisti v nedeljo popoldne pridržali 37-letnega Sežančana, ki je žalil in zmerjal zaposleno v lokalu, ob prihodu policistov na kraj pa je še vedno vpil in se ni hotel pomiriti. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Vlomilci v Kopru

Danes je neznanec vlomil v stanovanje v Kopru. Storilec je vse prostore temeljito pregledal, izginilo pa je 3000 evrov gotovine, več zlatnikov in televizor. Lastnica je oškodovana za približno 5000 evrov.

Nekdo je danes vlomil tudi v enega od koprskih lokalov, od koder je odnesel televizor, vreden 700 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano