Lisice dol, lisice gor

Potem ko je sodnica Barbara Franca včeraj že izdala sklep, da morajo 46-letnega Muhameta S. s Kosova izpustiti iz pripora, je ta na prostosti naredil le še nekaj korakov. Pred koprskim sodiščem so ga namreč čakali trije kriminalisti in ga odpeljali v pridržanje, ker ga iščejo tudi hrvaški varnostni organi.

Po pogojni obsodbi in odpravi pripora so 46-letnika počakali 
kriminalisti in ga spet pridržali.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po pogojni obsodbi in odpravi pripora so 46-letnika počakali kriminalisti in ga spet pridržali.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Obsojeni 46-letni državljan Kosova Muhamet S. je bil očitno zelo aktiven pri svojih kriminalnih dejavnostih, saj sta ga iskali tako Slovenija kot Hrvaška. Pred časom so ga po evropskem pripornem nalogu prepoznali policisti v Franciji, kjer so ga tudi priprli in kmalu izročili Sloveniji. Sojenje zaradi prevažanja ilegalnih prebežnikov čez državno mejo je pričakal v koprskem zaporu.

Včeraj so ga pazniki iz koprskega pripora pripeljali vklenjenega pred koprsko sodnico Barbaro Franca. Ta ga je na koncu obsodila na leto dni in deset mesecev pogojne zaporne kazni, ki mu je ne bo treba odsedeti, če v treh letih ne bo storil novega kaznivega dejanja. Sodnica mu je izrekla tudi 3200 evrov denarne kazni, plačati pa bo moral še 800 evrov, kolikor so mu za prevoz čez mejo plačali prebežniki. Ob koncu sojenja je sodnica izdala tudi sklep, s katerim mu je odpravila pripor.

46-letnik s Kosova pa je bil prost le nekaj korakov. Pred sodiščem so ga namreč čakali trije koprski kriminalisti, ga seznanili, da ga išče hrvaški Interpol in ga odpeljali v pridržanje. Dejansko se je Muhamet S. znova vrnil v zapor na Ankaranski cesti, kjer bo ostal, dokler ga ne bodo izročili Hrvaški. Tudi pri naših sosedih ga iščejo, da bi mu sodili za nezakonit prevoz prebežnikov čez državno mejo. DC


Najbolj brano