Lažni teroristični alarm na Goriškem

Tunizijski državljan, ki že dlje časa živi na območju Gorice, je v petek na Facebooku objavil posnetek, v katerem je govoril v arabščini in posnel tudi kalašnikov. Zaradi povečane teroristične grožnje so se takoj zganili italijanski varnostni organi in sprožili preiskavo. Izkazalo se je, da je bil preplah odveč.

Izsek iz videoposnetka, ki ga je v petek na Facebooku objavil tunizijski državljan Ajmi Bessem.
Izsek iz videoposnetka, ki ga je v petek na Facebooku objavil tunizijski državljan Ajmi Bessem. 

GORICA > Video je tunizijski državljan posnel pred uradi mejne policije pri Rdeči hiši v Gorici, zato se je z zadevo začela ukvarjati goriška kvestura, piše Primorski dnevnik. Gre za 34-letnega Ajmija Bessema, ki že nekaj let živi na Goriškem. V preteklosti je bil ta zaprt v centru CIE v Gradišču, lani se je znašel v ospredju medijske pozornosti, ker je zanetil požar v stanovanju v Fari, v katerem je živel z ženo, italijansko državljanko. Prav po zaslugi poroke je lahko ostal v Italiji, vendar sta se zakonca razšla, dodaja Primorski dnevnik.

Goriški policisti so ga v minulih dneh v sodelovanju s kolegi iz tržaškega protiterorističnega oddelka iskali v treh stanovanjih v Gorici, Ločniku in Gradišču, v nedeljo so ga našli v Fari, kjer je skupaj z bivšo ženo zapuščal stanovanje. Policisti so zatem opravili opravili hišno preiskavo in našli puško-igračo, ki je bila povsem podobna kalašnikovu v videu. Moškega so ovadili sodišču zaradi lažnega alarma in mu zasegli tudi računalnik; policisti nadaljujejo s preiskavo, s katero preverjajo, ali je moški na katerikoli način povezan z islamskimi integralisti, še piše Primorski dnevnik.

NR


Najbolj brano