Lažna policista okradla naivno ženico

Dva nepridiprava z “igralsko žilico” sta si nadela oprsnik z napisom policija in v ponedeljek popoldne pozvonila na vrata stanovanjske hiše na Čarboli. Starejši gospe, ki je odprla vrata, sta povedala, da so v bloku zabeležili nekaj tatvin in zato preverjata, ali so tudi njeno stanovanje obiskali tatovi.

Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

TRST > Prestrašena stanovalka ju je pospremila v spalnico, da bi preverila, ali je v nočni omarici še škatla z nakitom. Dragocenosti so seveda bile na svojem mestu, medtem ko so se vsi trije vračali v vhodno vežo, pa sta jih lažna policista vzela s seboj, poroča Primorski dnevnik. Ko je ženska ugotovila, da je bila okradena, je bilo že prepozno. Zavrtela je telefonsko številko 113 in na vrata so kmalu nato pozvonili pravi policisti ...

Pred nekaj urami pa je do podobne goljufije prišlo v okolici Drevoreda Campi Elisi, dodaja časnik. Neznani moški je prav tako starejšo žensko prepričal, da je v stanovanjski hiši požar in naj mu zato izroči denar in dragocenosti. Obljubil je, da jih bo shranil na varnem. Ženica mu je žal verjela.

NR


Najbolj brano