Lastnik pustil ključe v oplu, tat med speljevanjem poškodoval še tri vozila

Ponoči je nekdo v Izoli ukradel avtomobil znamke opel campo 4x4, modre barve, letnik 2000 z registrsko številko: KP FP-279, ki je bil parkiran na parkirišču Ul. Mirka Kleve. V vozilu so bili kontaktni ključi. Ko je neznanec zapuščal parkirni prostor, je trčil še v tri druga parkirana vozila.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

KOPER > Včeraj popoldne so policisti na mejnem prehodu Sočerga pri pregledu vozila 20-letnega državljana Avstrije odkrili večji zavitek z rastlinskimi delci zeleno rjave barve in manjši delček rjave smole, za kar so posumili, da je prepovedana droga. Izvedli si hitri postopek.

Na mejnem prehodu Jelšane pa so policisti pri 21-letnem državljanu Francije našli plastično vrečko, v kateri je bilo 9,11 grama smole konoplje. Tudi v tem primeru so izvedli hitri postopek.

Planinka z glavo udarila ob skalo

Včeraj zvečer se je na območju Gradiške ture nad Vipavo poškodovala planinka. 26-letni pohodnici je med hojo po planinski poti zdrsnilo in z glavo je udarila ob skalo. K sreči je skupila le lažje poškodbe, reševalci so jo z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Avstrijski kolesar si je zlomil desno stegnenico

Včeraj popoldne se je na območju Golobarja v okolici Bovca poškodoval gorski kolesar. 51-letni kolesar iz Avstrije si je zlomil desno stegnenico. Z vojaškim helikopterjem so ga odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan

Včeraj popoldne je 60-letnik pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan, a zataknilo se je že pri vzvratni vožnji na parkirnem prostoru. Z avtomobilom je podrsal parkirano osebno vozilo, zatem pa je s prednjim delom vozila trčil še v zadnji desni del drugega osebnega vozila. Policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 1.35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Vlom spodletel, odnesli le sladoled in zažgali senčilo

Danes zjutraj so novogoriški policisti prejeli obvestilo, da so neznanci tekom noči skušali vlomiti v enega od lokalov v Novi Gorici. Nepridipravom je podvig spodletel, so pa zažgali senčilo lokala in nato iz hladilnika ukradli več banjic sladoleda v skupni vrednosti 95 evrov.

Madžaru se je odpela prikolica

Včeraj okoli 18. ure se je na hitri cesti H4 pri Ajdovščini tujemu vozniku kombija odpela prikolica za prevoz osebnega vozila. Prometni policisti so 36-letnemu madžarskemu vozniku izdali plačilni nalog.

56-letni motorist se je zaletel v kombi

Včeraj opoldne so policiste prejeli obvestilo o prometni nesreči na Bovškem. 56-letni voznik motornega kolesa (znamke ducati) iz Avstrije je vozil iz smeri naselja Predel proti Logu pod Mangartom. Ko je avstrijski motorist pripeljal v levi, blagi in pregleden ovinek (po klancu navzdol), mu je zaradi neprilagojene hitrosti spodneslo prednje kolo in je posledično izgubil oblast nad vozilom. Motorist se je prevrnil na levi bok in drsel je po nasprotnem voznem pasu, nato pa se je z motornim kolesom zaletel v kombi znamke fiat, tip ducato, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 60-letni voznik, državljan Nemčije. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, k sreči se ni nihče poškodoval. Bovški policisti so avstrijskemu motoristu zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Kraje koles na Goriškem

Danes dopoldne so policisti prejeli obvestilo o tatvini približno dvajset leta starega moškega gorskega kolesa, znamke arthur, temno zelene metalne barve, v Solkanu. Uro kasneje so prejeli obvestilo o še eni tatvini zaklenjenega kolesa znamke specialized izpred enega od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Nepridiprav si je prilastil približno leto dni staro kolo, ki je vredno približno 400 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano