Lucijčan lastnik kovčka, polnega denarja

Cariniki na beograjskem letališču so v noči na ponedeljek presenetili 46-letnega slovenskega državljana in v njegovi potovalki odkrili skoraj 400.000 evrov. Sprva jim je rekel, da ima v torbi le osebne stvari. Šele ko so potovalko pregledali z rentgenom, je priznal, da ima v njej gotovino, denar, ki naj bi ga že pred desetletjem zadel na slovenski loteriji. Šlo naj bi za D. Ž. iz Lucije.

Cariniki so slovenskemu potniku zasegli 380.000 evrov. Foto: Carinska Uprava Srbije
Cariniki so slovenskemu potniku zasegli 380.000 evrov. Foto: Carinska Uprava Srbije

BEOGRAD > Prtljago je D. Ž. izgubil pred dvema dnevoma, ko je v Beograd prek Aten pripotoval iz Barcelone. Njegov kovček pa so imeli na oddelku za izgubljeno prtljago.

Sprva je 46-letnik carinikom zatrjeval, da ima v kovčku le osebne stvari, šele ko so ga pregledali z rentgenom, je priznal, da je v njem denar.

Povedal jim je, da gre za denar, ki ga je pred približno desetimi leti zadel na loteriji in ga je sprva pozabil prijaviti carinikom, pozneje pa ga ni več hotel, saj se je zbal, da njegove izgubljene prtljage ne bodo več našli.

Slovenec carinikov ni prepričal in je ostal brez večjega dela svojega denarja. V kovčku je imel bankovce po 20 in 50 evrov. Ker je čez mejo dovoljeno neprijavljeno prenesti le 10 tisoč evrov, so mu cariniki vrnili samo ta znesek.

Preostalo gotovino so zadržali do konca postopka pred pristojnim sodiščem. Zdaj pričakujejo, da jim bo slovenski potnik z dokazili pojasnil, kako je prišel do skoraj 400.000 evrov.

NR


Najbolj brano