Lastnik je oškodovan za najmanj 100.000 evrov

Včeraj zvečer je nekdo skozi balkonska vrata vlomil v hišo v Tomaju in ukradel več ur višjega cenovnega razreda ter nekaj umetnin. Lastnik je oškodovan za najmanj 100.000 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Susana Vera
Fotografija je simbolična. Foto: Susana Vera

PRIMORSKA > V Pivki so včeraj ukradli večji delovni stroj za nakladanje lesa. Delovni stroj je znamke liebherr, tip L538, letnik 2005, šasija VATZ0432JZB013401, vreden je 30.000 evrov.

Včeraj ob 12.45 so policisti na Bivju ustavili 48-letnega voznika avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,43 miligrama alkohola an liter izdohanega zraka). Sledi obdolžilni predlog.

Znesel se je nad mlekomatom

Danes zjutraj so policisti prejeli obvestilo, da se je neznanec znesel nad mlekomatom v Novi Gorici v Delpinovi ulici. Nepridiprav je lastniku povzročil za približno 500 evrov škode.

Trčila v obcestni betonski zid

Danes zjutraj se je zgodila prometna nesreča na glavni cesti Nova Gorica-Tolmin. Povzročila jo je 27-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Tolmina proti Doblarju. Pred Doblarjem je voznica v levem blagem ovinku zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in trčila v obcestni betonski zid, nato pa je osebno vozilo odbilo na nasprotni vozni pas. V prometni nesreči je bila 27-letnica predvidoma laže poškodovana. Reševalci so jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Priklopnik zaneslo na nasprotni pas

Danes zjutraj se je zgodila še ena prometna nesreča, in sicer na cesti Plave-Solkan (pri Dolgi njivi), kjer je prišlo do trčenja med priklopnikom tovornega vozila in osebnim avtomobilom. Pri tem se je osebno vozilo prevrnilo in obstalo na strehi, ena oseba se je laže poškodovala. 48-letni voznik tovornega avtomobila s priklopnikom, državljan Italije, je vozil iz smeri naselja Plave proti Solkanu. V ovinku je zaneslo priklopnik tovornega vozila, ki je nato zadel osebni avtomobil, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljala 61-letna voznica. Reševalci so voznico odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Kradel denar v župnišču

Danes ponoči je neznani storilec iz župnišča v Vipavi kradel gotovino. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja Policija še preiskuje, o zadevi so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano