Krivde za tragično nesrečo ni priznal

Voznik iz Sežane, ki je po prepričanju tožilstva zakrivil nesrečo, v kateri je pred letom dni umrl 63-letni motorist iz Ponikev, ne priznava krivde. Koprski okrožni sodnik bo zato razpisal glavno obravnavo, na kateri bo tožilstvo dokazovalo njegovo krivdo, on pa svojo nedolžnost.

Poškodbe so bile za 63-letnega motorista prehude.  Foto: Zgrs Sežana
Poškodbe so bile za 63-letnega motorista prehude.  Foto: Zgrs Sežana

KOPER > Nesreča se je zgodila prve dni lanskega oktobra na cesti med Šmarjami in Križem na Krasu. 63-letni Igor K. iz bližnjih Ponikev je s svojim 800-kubičnim motorjem znamke suzuki vozil od Šmarij proti Križu in na ravnem delu ceste začel prehitevati avto, ki ga je dohitel.

Kaj se je zgodilo v naslednjem trenutku, bo očitno dokončno razsodilo šele sodišče. Po prvih podatkih, ki jih je zbrala policija takoj po nesreči, naj bi motorista z avtom zbil voznik, ki je prav tako začel prehitevati počasnejše vozilo, vendar pa je ob tem očitno spregledal, da ga že prehiteva motorist. Potem ko sta se avto in motorist oplazila, je motorist zapeljal levo s ceste, trčil v drevo in umrl.

Da sledi po nesreči vseeno niso tako jasno nakazovale krivca, je bilo moč sklepati po tem, da je preiskava nesreče trajala kar pet ur. Sledi na avtu Sežančana so nedvomno kazale, da sta se motor in avto pred usodnim padcem motorista oplazila, vprašanje pa je bilo, kdaj. Policisti so motor celo odpeljali na podrobni pregled, avto pa postavili nazaj na cesto in ga ročno premikali. Motorist je pred oplaženjem sicer močno zaviral.

Po obtožnici pa je zdaj jasno, da policija in tožilstvo za nesrečo krivita voznika avtomobila, Irfana T. iz Sežane. Ta včeraj krivde ni priznal, kar pomeni, da bo moralo tožilstvo na sojenju to šele dokazati. Kdaj se bo začelo sojenje, še ni znano.

DANIJEL CEK


Najbolj brano