Krivde za brutalen napad ne priznata

Skoraj dve leti po brutalnem napadu na mladeniča pred koprsko tržnico sta na koprskem sodišču včeraj krivdo zanikala dva obtožena, tretjega pa sploh ni bilo. Trojica naj bi konec februarja 2012 do nezavesti pretepla Koprčana, ki je stopil v bran natakarici.

Začelo se je pred lokalom Oli Burger na avtobusni postaji v Kopru, nadaljevalo pa na parkirišču taksistov, kjer je Koprčan pod težo udarcev obležal v nezavesti.   Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Začelo se je pred lokalom Oli Burger na avtobusni postaji v Kopru, nadaljevalo pa na parkirišču taksistov, kjer je Koprčan pod težo udarcev obležal v nezavesti.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Brutalen obračun se je zgodil 29. februarja 2012 zgodaj zjutraj na parkirišču za taksiste pri lokalu Oli Burger pred koprsko tržnico. Trije napadalci naj bi tam ujeli Adnana G., ga zbili na tla in surovo pretepli. Na tleh naj bi ga brcali, boksali, s pestmi tolkli po obrazu in telesu, mu s čevlji stopali po obrazu, ob tem pa kričali, da mu bodo zmečkali glavo in ga ubili. Pretepali naj bi ga tudi potem, ko je že izgubil zavest. Utrpel je hud pretres možganov ter številne udarnine in odrgnine. Na obrazu naj bi ostali odtisi stopal.

Pretepeni mladenič se ni spomnil, kako je prišel do doma, mati pa ga je odpeljala v bolnišnico, od koder so poklicali policiste. Policistom je najprej povedal, da napadalcev ne pozna, nato pa je rekel, da jih pozna in povedal njihova imena. Eden naj bi z njim hodil na srednjo kovinarsko šolo.

Kriminalisti so se nato pogovorili z omenjenimi mladeniči in s pričami ter osumljene ovadili zaradi povzročitve hude telesne poškodbe. Tožilstvo je proti njim spisalo obtožnico, včeraj pa je sodišče vse tri povabilo na predobravnavne naroke.

Dejanja so obtoženi 27-letni Aldian B., 24-letni Luka S. in enako star Igor Š., vsi trije iz Kopra. Tožilstvo jim očita, da so tistega dne pristopili do vrat Oli Burgerja, ko sta natakarici lokal že zaprli. Začeli so kričati in udarjati po vratih, naj jim odpreta. Ker tega nista hoteli storiti, naj bi vlomili vrata in nasilno vstopili v lokal ter si sami postregli z nekaj steklenicami piva. Aldian naj bi nato ukazal eni od natakaric, naj mu steklenice odpre in ker tega ni hotela, naj bi eno zalučal v zid, drugo pa njej pod noge.

Kljub vsemu naj bi natakarica uspela trojico zvabiti iz lokala, pred njim pa naj bi ji začeli groziti. Takrat naj bi ji stopil v bran Adnan in pri tem odrinil enega od napadalcev. To je bil očitno povod za napad nanj, vendar je napadeni uspel zbežati in se skušal skriti za avti taksistov, vendar so ga tam ujeli in nato surovo pretepli.

Sodnica Orjana Trunkl je včeraj najprej zaman čakala Aldiana B., ki na sodišče ni prišel, kot je ugotovila, mu niso uspeli vročiti vabila za obravnavo. Sta pa včeraj prišla na sodišče druga dva obtožena, vendar sta krivdo zanikala.

Tožilstvo je za oba predlagalo pogojni kazni, če priznata krivdo, Luka S. se je kar nekaj časa obotavljal, Igor Š. pa takoj zanikal, da bi imel kaj skupnega z napadom na mladeniča. Sojenje trojici se bo začelo, ko bo sodišče uspelo najti Aldiana B. in tudi z njim opraviti predobravnavni narok.

DC


Najbolj brano