Kriminalistična preiskava tudi na Primorskem

Kriminalisti so danes obiskali Lekarno Ljubljana. Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravljajo preiskovalna dejanja pri pravnih in fizičnih osebah na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper. Preiskujejo sume kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

LJUBLJANA > V lekarni so potrdili, da je bila na sedežu Lekarne Ljubljana kriminalistična preiskava. Zapisali so, da se preiskava nanaša na poslovanje zavoda v času predhodnega vodstva.

Po poročanju portala 24ur.com naj bi kriminalisti preiskovali posle nekdanjega predsednika uprave Lekarne Ljubljana Marka Jakliča in lastnika Infoneta medie Lea Oblaka. Po neuradnih informacijah je policija že obiskala tudi Oblaka.

Da preiskava poteka tudi na sedežu Infonet medie, so v sporočilu za javnost potrdili v družbi ter dodali, da družba v preiskavi ni med osumljenci.

Šlo naj bi za nedovoljeno dajanje daril, v preiskavi naj bi se znašel tudi predsednik uprave Kemofarmacije Davorin Poherc, je še poročal 24ur.com.

Radio Index

Jaklič je vodil Lekarno Ljubljana od januarja 2008 do aprila 2013. Za odhod iz Lekarne Ljubljana se je, kot je takrat pojasnil, odločil iz osebnih razlogov. Skupaj z njim pa je lekarno zapustila ožja vodstvena ekipa.

Takrat so v medije prišle informacije, da bo prevzel vodenje radia Index. Po takratnem poročanju Financ je Jaklič v Srbiji s sočlanom iz uprave Vzajemne Francem Henigmanom za 200.000 evrov kupil polovico radia Index. Drugo polovico radia pa naj bi imela v lasti ciprska družba Infonet, ki je v lasti Oblaka.

Nato pa so mediji poročali, da Jaklič ni prevzel vodenja Indexa, pač pa da je nove poslovne priložnosti iskal v srbskem podjetju Jugohemija.

Sicer pa se je Jaklič skupaj s Henigmanom in še nekaterimi drugimi znašel na zatožni klopi zaradi obtožb o oškodovanju Vzajemne za več kot pol milijona evrov, a so bili s prvostopenjsko sodbo oproščeni. Sedaj je zadeva na višjem sodišču.

Odmevne zgodbe

Obdobje Jakličevega vodenja Lekarne Ljubljana so sicer zaznamovale številne odmevne zgodbe. Očitali so mu preveč tržno obnašanje na področju lekarništva, predvsem s kartico in jabolki zvestobe. Veliko prahu je dvignila tudi ustanovitev LL Grosista, v času vodenja lekarne pa je zaradi plagiatorstva ostal brez magistrskega naziva.

V času Jakličevega vodenja je bilo nad Lekarno Ljubljana sproženih več nadzorov. Upravni nadzor ministrstva za zdravje je pokazal neskladnost bilančnih podatkov v letih 2007-2010. Prikrojitev bilanc je tako javnemu zavodu omogočila, da je v proračun ustanovitelja - Mestne občine Ljubljana - nakazal več dobička, kot bi ga smel.

STA


Najbolj brano