Kriminalisti na Univerzi na Primorskem

Koprski kriminalisti so danes na UP opravljali hišno preiskavo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Kriminalisti so zasegli obsežno dokumentacijo, nobene osebe pa niso pridržali, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Kaznivo dejanje ponarejanja ali uničenja poslovnih listin naj bi zagrešil rektor univerze Dragan Marušič. Šlo naj bi za pogodbo o pravni pomoči z odvetnikom Velimirjem Cugmasom (v sredini). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Kaznivo dejanje ponarejanja ali uničenja poslovnih listin naj bi zagrešil rektor univerze Dragan Marušič. Šlo naj bi za pogodbo o pravni pomoči z odvetnikom Velimirjem Cugmasom (v sredini). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Kaznivo dejanje ponarejanja ali uničenja poslovnih listin naj bi zagrešil rektor univerze Dragan Marušič. Šlo naj bi za pogodbo o pravni pomoči z odvetnikom Velimirjem Cugmasom.

Kriminalisti so opravljali tri hišne preiskave na primorski univerzi. Bili so na rektoratu, na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) ter na Inštitutu Andrej Marušič.

Marušič je v sporočilu za medije pojasnil, da so bile uradnim osebam, ki so danes opravljale hišno preiskavo na UP, izročene vse zahtevane listine, “med njimi tudi pogodba, ki naj bi bila, po objavah novinarke nacionalne televizije, 'uničena'. Pogodba z odvetnikomVelimirjem Cugmasom z dne 1. 3. 2012, ki sicer ni stopila v veljavo, je bila predana preiskovalcem in ni bila uničena.” O tem so javnost obvestili tudi preko spletne strani UP 11. julija 2014 in 15. julija 2014, je dodal Marušič.

“Predstavnikom Policijske uprave Koper smo izročili tudi revizijsko poročilo zunanje revizorske hiše, iz katerega je razvidno, da ni bilo očitanih nepravilnosti. Verjamem, da bodo po preučitvi dokumentacije preiskovalci tudi sami prišli do enakega zaključka,” je sporočil Marušič.

“Dosedanje podobne anonimne ovadbe kriminalistom so se v času mojega mandata vedno izkazale za neutemeljene, zaradi številčnosti pa pomembno motijo redno delo UP. Zato vse vpletene institucije pozivam, da karseda premišljeno vstopajo v preiskave in spremljanje ter obravnavo podobnih zlonamernih anonimnih ovadb,” je še dodal.

NR


Najbolj brano