Kriminalisti 87-letnika ovadili zaradi umora

Mariborski kriminalisti so danes na tamkajšnje tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 87-letnega moškega zaradi utemeljenega suma, da je v noči iz sobote na nedeljo umoril 70-letno partnerko, s katero sta živela v izvenzakonski zvezi. Zaradi poškodb storilca, ki je v mariborski bolnišnici, mu prostosti še niso odvzeli.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

MARIBOR > Vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda je povedal, da je do tragedije po njihovih ugotovitvah prišlo zaradi nesoglasij med partnerjema, ki so trajala že nekaj let. Povod za dejanje je bil finančne narave, saj naj bi žrtev pred leti prodala nepremičnino, osumljeni pa je menil, da kupnina ni bila pravilno porabljena.

“Do spora med njima je prišlo že v soboto zvečer, pri tem pa je žrtev osumljenemu postavila nekaj pogojev za nadaljnje skupno bivanje, kar ga je očitno tako razjezilo, da je žensko umoril s pištolo, medtem ko je ležala v postelji,” je povedal Munda in dodal, da je preiskava pokazala, da 87-letnik za orožje ni imel dovoljenj.

Takoj po dejanju je storilec skušal soditi še sebi, a je po strelu padel v nezavest in se šele naslednje jutro iz nje prebudil. Ko je očitno ugotovil, kaj je storil, je obvestil reševalce. Ženska je ob njihovem prihodu nekaj po osmi uri zjutraj še kazala znake življenja, zato so jo skušali oživiti, a je kljub trudu reševalcev na kraju dogodka umrla.

Zaradi poškodb so storilca prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, zaradi česar mu kriminalisti doslej še niso mogli odvzeti prostosti. Po besedah Munde je izven življenjske nevarnosti. Po njihovi ovadbi bo tožilstvo v naslednjih urah zoper njega podalo predlog za uvedbo preiskave.

Za to, da niti sosedje niso slišali dogajanja, je po besedah Munde glede na preiskane okoliščine in način storitve dejanja več razlogov, a podrobnosti ni pojasnil. Ženska je bila po informacijah policije že več let žrtev nasilja partnerja, a doslej teh dejanj nikoli ni prijavila. “Je pa o njih večkrat potožila bližnjim, a hkrati od njih zahtevala, da se ne vtikajo v njeno življenje in ne prijavljajo dejanj,” je dodal vodja mariborskih kriminalistov.

STA


Najbolj brano