Krilo ultralahkega letala zadelo peško

Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana obravnavajo nesrečo v Dolu pri Ljubljani, v kateri naj bi med pristajanjem na travnati površini ultralahko letalo iz za zdaj še neznanega razloga pričelo odnašati levo proti robu vozišča. Pri tem je s krilom zadelo 61-letno peško, ki je utrpela poškodbe, a po zdajšnjih informacijah ni v smrtni nevarnosti.

Fotografija je simobolična. Foto: Pipistrel
Fotografija je simobolična. Foto: Pipistrel

DOL PRI LJUBLJANI > Po prvih zbranih obvestilih naj bi z ultralahkim letalom pristajal 69-letnik. Ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil še poteka, so sporočili iz PU Ljubljana.

Poškodovano peško so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, o dogodku pa je bil obveščen tudi inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč, so še navedli na PU Ljubljana.

Ultralahko motorno letalo je po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje v bližini letališča v Dolu pri Ljubljani zasilno pristalo ob 15.22 in s krilom zbilo peško. Območje so zavarovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Dol pri Ljubljani. Zaprli so tudi lokalno cesto in pregledali letalo, ki ni bilo poškodovano.

STA


Najbolj brano