Kradla na obeh straneh meje

Novogoriški policisti bodo državnemu tožilstvu ovadili hrvaška državljana, stara 33 in 38 let, ki so ju zalotili po tatvini kozmetičnih izdelkov. Ko so odprli prtljažnik njunega avtomobila, so odkrili še več ukradenih predmetov in ju povezali še s tatvinami v sosednji Gorici.

Varnostnica je enega od osumljenih prijela v nakupovalnem 
središču, policisti pa so drugega ustavili v središču Nove 
Gorice. Foto: Leo Caharija
Varnostnica je enega od osumljenih prijela v nakupovalnem središču, policisti pa so drugega ustavili v središču Nove Gorice. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pred prazniki so obiskovalci novogoriškega nakupovalnega središča Qlandia opazovali nenavadno dogajanje. Varnostnici je v trgovini s kozmetičnimi izdelki uspelo zadržati moškega, ki je s pajdašem pred tem z nakupovalnih polic kradel drage kozmetične izdelke.

Prodajalci so v trgovini najprej opazili, da je takrat še neznani storilec s prodajnih polic vzel več izdelkov in jih skril pod oblačila. Sumljivo dogajanje je opazila tudi varnostnica.

A tudi tatova sta kmalu ugotovila, da njuno početje ni ostalo skrito očem budnih prodajalcev. Tako je mlajši od dvojice izdelke vrgel pod prodajne police in nato z drugim poskušal zbežati iz trgovine. Enemu se je po robu postavila varnostnica, ki ga je s pomočjo občana zadržala do prihoda policistov.

Drugi pa je na parkirišču pred nakupovalnim središčem sedel v avto in se odpeljal. A ni prišel daleč. Novogoriški policisti so ga ustavili v središču mesta. Med postopkom so kmalu ugotovili, da ni šlo za enkratno dogodivščino. V prtljažniku avtomobila so odkrili več steklenic penečega vina in žganih pijač, nekaj hrane in kozmetičnih izdelkov, ki naj bi jih ukradla v italijanskih trgovinah.

Zaradi tatvine v novogoriški prodajalni bodo policisti tožilstvu ovadili Hrvata, stara 33 in 38 let. Po naših podatkih sta doma z Reke in bližnje Opatije. Novogoriški policisti so ugotovili, da sta moči združila prav za tatinske pohode po trgovinah. Pred prijetjem v Novi Gorici sta bila očitno tudi v sosednji Gorici.

Tamkajšnjim policistom so iz ene od večjih trgovin poročali o tatvini, ki naj bi jo zagrešila prav prijeta hrvaška državljana. Sumijo ju še ene podobne tatvine v sosednji Gorici. Nakradene izdelke so jima med postopkom zasegli.

Preiskava je že pokazala, da osumljena tokrat nista bila prvič v Novi Gorici in v omenjeni trgovini s kozmetičnimi izdelki. V Novi Gorici naj bi najmanj trikrat kradla že lani oktobra in novembra, bila pa naj bi tudi v Mariboru. SP


Najbolj brano