Kradel na pokopališču

Včeraj zjutraj je občan policiste seznanil, da je nekdo razbil steklo dveh poslovnih prostorov v stavbi na ajdovskem pokopališču. Policisti so na kraju ugotovili, da je nepridiprav vlomil v prostore, od koder je ukradel računalniški monitor, tiskalnik, bančni POS terminal, tiskalnik in blagajniški minimum.

Včeraj zjutraj je občan policiste seznanil, da je nekdo razbil  steklo  dveh poslovnih prostorov v stavbi na ajdovskem pokopališču Foto: Alenka Tratnik
Včeraj zjutraj je občan policiste seznanil, da je nekdo razbil steklo dveh poslovnih prostorov v stavbi na ajdovskem pokopališču Foto: Alenka Tratnik

PRIMORSKA > Ajdovski policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

V zvezi z navedenim kaznivim dejanjem policisti pozivajo vse morebitne očividce, ki bi lahko policistom nudili koristne informacije z namenom razjasnitve vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja, pozivajo, da pokličejo na Policijsko postajo Ajdovščina (Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina, telefon: (05) 365 72 00, elektronski naslov: pp_ajdovscina.pung@policija.si) ali takoj prijavite najbližji policijski postaji oziroma pokličete na interventno telefonsko številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemate ali premikate zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Ropar na kolesu

Neznanec je včeraj dopoldne v Novi Gorici oškodovanki s kolesa ukradel torbico. V njej je oškodovanka imela osebne dokumente, bančne kartice, denar in mobilna telefona. Novogoriški policisti so ugotovili, da se je oškodovanka peljala po Prvomajski ulici (iz smeri Erjavčeve ulice) v smeri Solkana. Blizu ene od stanovanjskih hiš je za njo na kolesu pripeljal neznanec in ji iz košarice, nameščene na prednjem delu kolesa, ukradel torbico in se nato s kolesom zapeljal po Rejčevi ulici ter izginil neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino podali kazensko ovadbo.

Voznik mercedesa je pobegnil

Včeraj popoldne se je na Tolminskem zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri so bili udeleženi trije avtomobili.

Do omenjene prometne nesreče je prišlo okoli 18.50 na lokalni cesti Slap ob Idrijci-Šentviška gora. S kraja prometne nesreče je v smeri Slapa ob Idrijci odpeljal zaenkrat še neznani voznik avtomobila znamke mercedez-benz, črne barve, s kranjskega registrskega območja. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilih. Na srečo se nihče od udeležencev prometne nesreče kot tudi nihče od sopotnikov v vozilih ni poškodoval. Ko bodo policisti pobeglega voznika osebnega avtomobila znamke mercedes-menz – povzročitelja prometne nesreče izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

Trčil v pešca

Danes malo pred 10. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču v Šempetru pri Gorici, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik avtomobila. 87-letni voznik avtomobila je pripeljal iz središča mesta in v križišču zavijal levo. Pri tem je na prehodu za pešce zadel starejšega pešca, ki se je predvidoma lažje poškodoval. Zdravniško pomoč na kraju so poškodovanemu pešcu nudili reševalci ZD Nova Gorica, na kraju pa so bili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti bodo zoper voznika avtomobila zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

Znesel se je nad avtomobilom

Neznanec je okoli 1.30 na Cankarjevi ulici v Idriji pristopil do parkiranega avtomobila škoda fabia in z ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu. Poškodoval je tudi stekla vozila, znesel pa se je tudi nad pnevmatikami avtomobila. Oškodovanec je v zvezi z omenjeno zadevo podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Napihal je

Včeraj popoldne so policisti v naselju Ajba ustavili 49-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Najbolj brano