Kradel med prestajanjem pogojne zaporne kazni

Piranski policisti so v soboto odvzeli prostost 33-letnemu moškemu iz Parecaga, ki ga utemeljeno sumijo storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine oziroma tatvine. Zoper osumljenca, ki je specialni povratnik in je kazniva dejanja storil v času prestajanja pogojne zaporne kazni, je preiskovalni sodnik odredil pripor.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

KOPER > Osumljenec je 27. decembra lani dopoldne v Portorožu dohitel starejšo občanko in ji iz rok iztrgal torbico ter zbežal. Dva dni pozneje je enako ponovil v Luciji, tudi tam je bila žrtev starejša občanka. V obeh primerih gre za kaznivi dejanji velike tatvine, saj sta bili storjeni na posebno predrzen način, v jutranjem času, na javnem kraju in proti bistveno starejši osebi, so sporočili s policijske uprave Koper.

Kazniva dejanja je nadaljeval tudi januarja letos, ko je iz trgovine v Sečovljah ukradel štiri zavoje cigaret, februarja pa je iz trgovine v Luciji pobegnil s petimi kartušami.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za specialnega povratnika, ki je tovrstna kazniva dejanja, predvsem drzne tatvine torbic, že izvrševal. Leta 2013 je bil že obsojen na sedemmesečno zaporno kazen, po prestani kazni pa je marca lani znova zašel na stara pota. Lani je bil znova obsojen na leto dni zapora s preizkusno dobo treh let.

Ker je omenjena štiri kazniva dejanja izvršil v času prestajanja pogojne kazni, je preiskovalni sodnik koprskega okrožnega sodišča v nedeljo zanj odredil pripor.

STA


Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano