Kos ledu bi bil lahko usoden

Kos ledu, ki je včeraj zjutraj padel iz neznanega tovornjaka, je razbil vetrobransko steklo in 33-letnega voznika poškodoval po obrazu. Voznika so odpeljali v bolnišnico, policisti pa skušajo ugotoviti okoliščine nesreče.

Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek
Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek

AJDOVŠČINA > Nesreča se je zgodila včeraj ob 7.14 na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo. Po njej je takrat vozil 33-letni voznik in nenadoma slišal ter občutil močan pok. S prikolice neznanega tovornjaka, ki je vozil po nasprotni strani hitre ceste, se je odtrgal kos ledu in padel naravnost na avto 33-letnika.

Led je razbil vetrobransko steklo, ga prebil in v notranjosti avta zadel tudi voznika. Poškodoval ga je po obrazu, voznik pa je kljub temu uspel avto varno ustaviti.

Na pomoč so mu priskočili ajdovski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj in pomagali ajdovskim zdravstvenim reševalcem, ti pa so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti raziskujejo okoliščine prometne nesreče in bodo skušali izslediti tovornjak, s katerega je padel kos ledu. Po zakonu mora namreč vsak voznik pred vožnjo poskrbeti, da na vozilu ni nevarnih predmetov, snega ali ledu, ki bi lahko poškodoval druge udeležence v prometu. DC


Najbolj brano