Koprsko sodišče bo nalog za predajo Časarja prevedlo in poslalo do petka

Koprsko okrožno sodišče bo nalog za predajo nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja, ki je priprt v Parizu, prevedlo in francoskim pravosodnim organom poslalo do petka.

Robert Časar Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Robert Časar Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Ti morajo nato v 60 dneh odločiti o predlogu, v nasprotnem primeru pa slovenske organe obvestiti, zakaj do predaje ni prišlo, so pojasnili na sodišču .

Na okrožnem sodišču Robertu Časarju, ki bi se lani moral zglasiti v zaporu, novega poziva na prestajanje zaporne kazni ne bodo izdali, saj mu je že bil vročen. Če bo predan Sloveniji, ga bodo takoj odpeljali v zapor.

Odločitev o izvršitvi evropskega pripornega naloga mora biti sprejeta v desetih dneh, če oseba, na katero se nalog nanaša, s predajo soglaša, oziroma v 60 dneh, če oseba s predajo ne soglaša, so v ponedeljek pojasnili na pravosodnem ministrstvu.

Ko je sprejeta odločitev o predaji, mora biti zahtevana oseba predana v najkrajšem možnem času in na dan, za katerega se dogovorita obe državi, oziroma najpozneje v desetih dneh po končni odločitvi o izvršitvi naloga.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se v zaporu na Dobu ni zglasil. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Konec leta 2013 je pobegnil v Dominikansko republiko, ki ga je v četrtek izgnala v Francijo, kjer čaka na predajo slovenskim pravosodnim organom.

STA


Najbolj brano