Koprska sodnica na zavodu

Nekdanja koprska sodnica Sandra Kanalec je sodišče oziroma državo tožila, ker je izgubila službo. Tožbo so na delovnem sodišču zavrnili, ker naj bi ji z odvzemom sodniške funkcije utemeljeno prenehalo tudi delovno razmerje, poroča današnji Dnevnik.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Kanalčeva je prepričana, da je službo izgubila na nezakonit način, a sodnica Aleksandra Hočevar Vinski se s tem ni strinjala in je tožbo v vseh točkah zavrnila. Sodba še ni pravnomočna, dodaja Dnevnik.

Bivša sodnica je namreč prepričana, da odločitev o prenehanju sodniške funkcije še ne pomeni, da ji preneha tudi delovno razmerje ter da bi moral delodajalec pred odpovedjo preučiti, ali jo lahko premesti na drugo, ustrezno delovno mesto, piše Dnevnik.

Kanalčeva je službo izgubila 28. novembra predlani, sodnica je bila 12 let, zanjo pa je bila usodna ocena personalnega sveta, ki na tri leta ocenjuje delo sodnikov. Kanalčeva po mnenju personalnega sveta ni zadostila kupu strokovnih pogojev. Med drugim so ugotovili, da obseg njenega dela ne ustreza zahtevanim kriterijem, da ima težave z razreševanjem pravnih vprašanj in da slabo opravlja delo v zvezi z odpravo in preprečevanjem sodnih zaostankov. Časnik še poroča, da naj bi sodnica imela tudi težave z ustnim in pisnim izražanjem, kar naj bi bilo opazno zlasti v sodničinih spisih o obravnavanih primerih in izdanih sodbah.

NR


Najbolj brano