Koprska policija ovadila 17 osumljenih preprodaje droge

Koprska policija je kazensko ovadila 17 moških, ki so osumljeni, da so kupcem iz slovenske Istre in Italije preprodajali heroin, kokain, konopljo ter amfetamin. Med preiskavo so zasegli tudi orožje in šest briljantov, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Policisti so osumljencem zasegli 1504 tablet ecstasy, 88 gramov  heroina, 27 gramov  kokaina, 225 gramov konoplje,  avtomatski pištoli, večje število nabojev za pištole, vojaški bajonet, bokser ter več mobilnih telefonov, računalnikov in denarja  Foto: Pu Koper
Policisti so osumljencem zasegli 1504 tablet ecstasy, 88 gramov heroina, 27 gramov kokaina, 225 gramov konoplje, avtomatski pištoli, večje število nabojev za pištole, vojaški bajonet, bokser ter več mobilnih telefonov, računalnikov in denarja  Foto: Pu Koper

KOPER > Koprski kriminalisti so konec oktobra in v začetku novembra sklenili dalj časa trajajočo preiskavo zoper kriminalno združbo preprodajalcev drog z območja slovenske Istre.

Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper 17 osumljenih, in sicer zoper 41-letnega moškega z območja Dragonje, dva 32-letna moška, 23-letnega, 24-letnega, 40-letnega, 37-letnega moškega z območja Izole in 21-letnega moškega, državljana Kosova, tudi z območja Izole, 24-letnega moškega z območja Lucije, 31-letnega državljana Italije z območja Trsta, 37-letnika z območja Ankarana, 34-letnega državljana Litve, brez urejenega statusa, ter 31-letnega, 36-letnega, 33-letnega, 39-letnega in 29-letnega moškega, vse z območja Kopra.

Grozi jim zaporna kazen od enega do deset let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem pa od šest mesecev do pet let.

Preiskava je bila končana 23. oktobra letos, ko so prijeli šest osumljencev, pri katerih so tisti dan na podlagi odredb sodišča iz Kopra opravili tudi hišne preiskave.

Koprski kriminalisti so v času izvajanja preiskave osumljencem in nato na hišnih preiskavah zasegli 1504 tablet ecstasy, 88 gramov heroina, 27 gramov kokaina, 225 gramov konoplje, avtomatski pištoli, večje število nabojev za pištole, vojaški bajonet, bokser ter več mobilnih telefonov, računalnikov in denarja.

Med hišno preiskavo so pri 36-letniku iz Kopra našli prirejen prostor, kjer je gojil konopljo. V prostoru so našli 50 lončkov, v katerih so bile sadike konoplje že požete, in sedem sadik konoplje, ki jih je osumljeni še gojil.

Med hišno preiskavo so pri 29-letniku z območja Kopra našli in zasegli šest briljantov, za katere osumljeni ni znal pojasniti izvora, so sporočili iz koprske policijske uprave.

NR


Najbolj brano