Koprčanu zasegli več različnih mamil

Policisti in kriminalisti so v nedeljo na območju Izole obravnavali 24-letnega Koprčana, ki so mu zaradi suma prometa s prepovedanimi drogami odvzeli prostost. Moškemu so zasegli manjšo količino amfetamina, ekstazija in kokaina, med hišno preiskavo pa so zasegli še manjšo količino tablet in kanabisa. Zoper Koprčana bodo podali kazensko ovadbo.

Policisti so Koprčanu zasegli več različnih mamil. Foto: Pu Koper
Policisti so Koprčanu zasegli več različnih mamil. Foto: Pu Koper

IZOLA > Štiriindvajsetletnik je imel pri sebi štiri manjše zavitke alu folije s prahom bele barve, PVC vrečko z 22 tabletami bele barve in PVC zavitek s prahom bele barve. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog so mu odvzeli prostost, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Preliminarni test za identifikacijo prepovedanih drog je pokazal, da je imel Koprčan pri sebi 3,2 grama amfetamina, 22 tabletk ekstazija in 0,33 grama kokaina.

V nadaljevanju je policija dobila odredbo in opravila hišno preiskavo na naslovu stalnega prebivališča in vozila, kjer so našli in zasegli še manjšo količino prepovedanih drog, in sicer tablete ter kanabis.

Zoper Koprčana bodo spisali kazensko ovadbo. Kot so navedli na policiji, je za tovrstno kaznivo dejanje predpisana kazen zapora od enega do deset let.

V isti noči so policisti zasegli prepovedano drogo še trem osebam. 21-letnemu Koprčanu so tako zasegli manjšo količino bele prašnate snovi, za katero je povedal, da gre za kokain. 30-letnemu Koprčanu in 24-letnemu Laščanu pa so vsakemu posebej zasegli manjšo količino bele prašnate snovi.

Zoper vse tri sledi hitri postopek zaradi kršitve zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, za kar je predpisana denarna kazen.

STA


Najbolj brano