Koprčan kradel pivske sode

Orožniki iz Trsta in Milj so v noči na četrtek pri nenavadni tatvini zalotili 36-letnega Koprčana. Iz skladišča podjetja Eurobevande v bližini Milj naj bi ukradel 15 praznih pivskih sodov. Kot poročajo italijanski spletni mediji, naj bi Koprčana prijeli in odpeljali v koronejski zapor.

Koprčan naj bi iz skladišča ukradel več sodov, vsak naj bi bil 
vreden od 100 do 140 evrov. Foto: Daniel Novakovic
Koprčan naj bi iz skladišča ukradel več sodov, vsak naj bi bil vreden od 100 do 140 evrov. Foto: Daniel Novakovic

MILJE > Iz skladišča podjetja Eurobevande v Miljah (v bližini trgovskega centra Montedoro) naj bi že v preteklih dneh izginilo 85 pivskih sodov, zato so orožniki v bližini poslovnega prostora pozorneje spremljali nočno dogajanje. Več patrulj je tudi v civilnih vozilih prežalo na morebitne nepovabljene obiskovalce.

Tako naj bi v sredo ponoči opazili, da je nekdo prišel v skladišče podjetja, kamor so šele prejšnji dan pripeljali pivske sode. Koprčan naj bi prazne sode metal čez ograjo skladišča, kjer je v bližini parkiral svoje vozilo. Orožniki so ga obkolili in zalotili sredi dela. Del plena naj bi že naložil v vozilo. Skupno naj bi ukradel 15 30-litrskih sodov, a se mu je načrt ponesrečil.

Orožniki so ga prijeli in odpeljali v koronejski zapor, lastnikom pa so predali sode. Orožniki iz Milj in Trsta naj bi se že povezali s slovenskimi kolegi, da bi ugotovili, ali lahko prejšnje vlome in tatvine iz skladišča podjetja Eurobevande povežejo s prijetim 36-letnim Koprčanom. Sodi, ki naj bi izginjali iz skladišča, naj bi bili vredni od 100 do 140 evrov.

SP


Najbolj brano