Koprčan je s cliom nenadoma zavil pred tovornjak

Včeraj zjutraj je 79-letni Koprčan s Šmarske ceste nameraval zaviti na dovoz do bližnje hiše, vendar je to storil v trenutku, ko je nasproti pripeljal voznik s tovornjakom. Po silovitem trčenju je Koprčan mrtev obležal v avtu. V sredo popoldne pa je v Ljubljani umrla 74-letnica, ki jo je pred dvema tednoma v Idriji na prehodu za pešce zbil voznik s tovornjakom.

Voznik je s cliom zavil levo, na nasprotni vozni pas, ko je po njem pripeljal tovornjak Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Voznik je s cliom zavil levo, na nasprotni vozni pas, ko je po njem pripeljal tovornjak Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PADERNA > Tragična nesreča se je zgodila včeraj nekaj minut po osmi uri, ko je 79-letni Koprčan s svojim belim renault cliom vozil po Šmarski cesti od Kopra proti Šmarjam. Pri odcepu za Paderno je nameraval zaviti levo, čez nasprotni vozni pas, na dovoz do bližnje hiše. Očitno je to storil neprevidno in prepočasi. Zavil je naravnost pred tovornjak, s katerim se je iz Šmarij proti Kopru spuščal 27-letni voznik iz Kranja. Gorenjec je zaviral, vendar se trku ni mogel izogniti.

Tovornjak je silovito zadel v desni bok clia in ga odbil na nasprotno stran ceste, voznik pa je negiben ostal ukleščen v zmečkani pločevini.

Na prizorišče nesreče so kmalu prihiteli koprski poklicni gasilci, ki so morali odrezati vrata, da so lahko nesrečnega voznika spravili iz avta, vendar je bilo zanj žal že prepozno. Zdravnik je lahko ugotovil le, da je voznik že mrtev. Po naših podatkih je bil voznik R. B. iz Kopra. Zaradi nesreče je bil promet po Šmarski cesti za ves promet zaprt do 9.50, še dobre pol ure pa so policisti promet spuščali izmenično v eno in drugo smer.

Z novogoriške policijske uprave pa so včeraj sporočili, da je v ljubljanskem kliničnem centru v sredo popoldne umrla 74-letna ženska, ki jo je 5. novembra v Idriji na prehodu za pešce s tovornjakom zbil 50-letni voznik. Nesrečna gospa je cesto prečkala pri avtobusni postaji, voznik tovornjaka pa jo je očitno spregledal in na prehodu za pešce trčil vanjo. Reševalci so jo odpeljali v idrijski zdravstveni dom, kjer so jo oskrbeli, od tam pa na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Očitno so bile poškodbe tako hude, da je dva tedna po nesreči umrla. Voznika tovornjaka bodo policisti ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Koprčan je letošnja dvanajsta smrtna žrtev na cestah policijske uprave Koper, gospa iz Idrije pa sedma žrtev na cestah policijske uprave Nova Gorica. Na cestah PU Koper je lani umrlo 13 ljudi, na cestah severnega dela Primorske pa šest.

Na Koprskem se je letos večina tragičnih nesreč zgodila do sredine poletja, saj je že v začetku avgusta prav na Šmarski cesti življenje izgubila deseta žrtev. Od takrat pa do včeraj zjutraj je na Krasu umrl še motorist, črna statistika pa se zdaj očitno približuje lanski.

DANIJEL CEK


Najbolj brano