Koprčan gojil travo v okolici Ptuja

Ptujski preiskovalni sodnik je pred dnevi za 32-letnega Koprčana, ki je v Podravju gojil travo, odredil pripor. Hišne preiskave so policisti opravili tako v Istri kot v okolici Ptuja, kjer so Istranu poželi približno 150 sadik konoplje.

V  okolici Ptuja so policisti odkrili prostor, v katerem je 
Koprčan gojil 150 sadik konoplje.  Foto: Pp Ptuj
V okolici Ptuja so policisti odkrili prostor, v katerem je Koprčan gojil 150 sadik konoplje.  Foto: Pp Ptuj

PTUJ, KOPER > Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so se ptujski policisti v zadnjih dneh ukvarjali tudi z 32-letnim Koprčanom, ki je lastnik nepremičnine v okolici Ptuja. Tam naj bi se ukvarjal z gojenjem konoplje. Na podlagi pridobljenih podatkov so policisti od preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča na Ptuju dobili odredbo za hišne preiskave, ki so jih opravili s pomočjo koprskih policistov tudi v Istri.

Na območju Kopra so pri osumljenem doma našli manjšo količino prepovedane droge, nekaj delov orožja in nabojev. Bolj zajeten pa je bil zaseg ptujskih policistov. V nepremičnini v okolici Ptuja so odkrili prostor, prirejen za gojenje konoplje, in več kot 150 rastlin te prepovedane droge. Rastline so poželi in zasegli, zasegli pa so tudi opremo, ki jo je potreboval za gojenje konoplje.

Zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami so policisti osumljenemu Koprčanu konec prejšnjega tedna odvzeli prostost in ga pridržali. 32-letnika so nazadnje s kazensko ovadbo pripeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku ptujskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor. SP


Najbolj brano