Konopljo gojil kar na balkonu

Kar na balkonu svoje hiše v enem od zaselkov nad Sv. Antonom je 41-letnik gojil prepovedano konopljo, preden so ga v torek zjutraj aretirali pred osnovno šolo. Pri njemu doma so poleg lepih sadik konoplje odkrili še nekaj tablet in mu zasegli lovsko puško, ker jo je nepravilno hranil.

Po torkovem obisku policistov je balkon v okolici Sv. Antona 
zopet prazen in pust. Foto: Pu Koper
Po torkovem obisku policistov je balkon v okolici Sv. Antona zopet prazen in pust. Foto: Pu Koper

SV. ANTON > Koprskim policistom je že pred časom prišlo na ušesa, da se 41-letnik iz okolice Sv. Antona ukvarja z nečednimi posli. Ko so preverjali govorice in se menda nedavno zapeljali mimo njegove hiše, naj bi menda kar ostrmeli ob pogledu na z lepimi zelenimi rastlinami obdan balkon. Seveda je bilo policistom takoj jasno, da ne gre za ciprese ali kakšne tujerodne javorje, ampak za med poznavalci in uživalci še bolj cenjene rastline.

Na svojem balkonu je domačin v cvetličnih koritih gojil kar 14 visokih sadik prepovedane konoplje. Te so sicer res zastirale pogled na njegov balkon, vendar so bile sadike vsem na očeh. Ko so zbrali dovolj informacij, so mu policisti v torek zjutraj pred osnovno šolo v Sv. Antonu pripravili zasedo, v katero se je seveda takoj ujel. Policisti so z dvema voziloma blokirali cesto na prehodu na pešce in ko je 41-letnik zapeljal na parkirišče pred šolo, so ga vklenili.

Z marico so ga odpeljali do njegove hiše, kjer so najprej na balkonu prešteli in fotografirali 14 sadik konoplje, nato pa so preiskali še notranjost stanovanja. V notranjosti so našli manjšo količino že posušene konopljine smole in 37 tablet apaurin s prepovedano drogo diazepam.

Po zaslišanju so ga izpustili na prostost in ga bodo zaradi posesti prepovedane droge ovadili po redni poti. Ob preiskavi zaradi droge so v stanovanju našli tudi nepravilno shranjeno lovsko puško s strelivom in mu jo zasegli. Za lovsko puško sicer ima vsa potrebna dovoljenja. Zaradi puške so ga kaznovali po hitrem postopku. DC


Najbolj brano