Konj s kočijo pod cesto

Včeraj nekaj pred enajsto uro dopoldne se je med vožnjo od Vrabč proti Štjaku pri pokopališču splašil konj in začel nekontrolirano divjati s kočijo ter dvema kočijažema. Enega je po nekaj sekundah vrglo s kočije in je nezgodo preživel brez poškodb, drugi pa se je trudil ustaviti kočijo in konja, pa je končal pod cesto s hudimi poškodbami glave. Konj je na koncu zbežal domov v hlev.

Potem ko so reševalci odpeljali lastnika konja, je o nesreči 
pričala le razbita kočija pod cesto. Foto: Zgrs Sežana
Potem ko so reševalci odpeljali lastnika konja, je o nesreči pričala le razbita kočija pod cesto. Foto: Zgrs Sežana

VRABČE > Četrt pred enajsto uro dopoldne sta se včeraj s konjem in športno kočijo od Vrabč proti Štjaku peljala 51-letni lastnik konja in kočije ter njegov 35-letni prijatelj. Lastnik je sedel v enosedežni kočiji, prijatelj pa je stal na prečki za njim. Ko so se z vprego pripeljali približno sto metrov od pokopališča, pa se je konj iz neznanega vzroka splašil.

Kočijo in moška na njej je začel nekontrolirano vleči, tako da je moškega, ki je stal, kmalu vrglo s kočije, lastnik konja pa je skušal konja ustaviti z vajetmi in kočijo zavreti. Žal mu to ni uspelo in v levem ovinku je konj s kočijo v red skrenil s ceste in se prevrnil pod njo. Pri tem je 51-letni lastnik padel in obležal hudo poškodovan, kočijo je konj vlekel še dobrih dvajset metrov, kjer se je rešil iz vprege in menda nepoškodovan stekel domov v hlev v Štjak.

Prijatelj, ki ga je s kočije vrglo ali je celo sam odskočil, je nesrečo preživel brez poškodb, lastnik konja pa se je ob padcu udaril v glavo in obležal z večjo presečno rano na glavi. Prijatelj je takoj poklical na pomoč. Na kraju ga je najprej oskrbel voznik tovornjaka, ki je pripeljal mimo, nato pa so na pomoč prihiteli gasilci iz Štjaka in sežanskega zavoda ter sežanski zdravstveni reševalci.

Ti so mu še dodatno oskrbeli rane, ga namestili v nosila in ga skupaj z gasilci odnesli v reševalno vozilo. Moški je ves čas ležal na tleh, razen odprte rane na glavi pa menda ni imel drugih odprtih zlomov. Odpeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, kjer so ga zadržali na zdravljenju.

DANIJEL CEK


Najbolj brano