Kombi se je zaril v počitniško prikolico

Kombi romunske registracije se je včeraj zgodaj popoldne na avtocesti proti Postojni, približno kilometer pred izvozom za Razdrto, dobesedno zaril v počitniško prikolico nemških turistov. Kljub grozljivemu prizoru se je v nesreči ena oseba le laže poškodovala. Zastoji, ki so bili že pred tem na avtocesti proti Postojni in notranjosti države, so se samo še podaljšali.

Romunski kombi se je zaril v prikolico. Foto: Zgrs Sežana
Romunski kombi se je zaril v prikolico. Foto: Zgrs Sežana

RAZDRTO > Nemška družina se je vračala s počitnic, ko je v prikolico, ki je bila zapeta za njihov BMW, približno kilometer pred izvozom za Razdrto, nenadoma trčil romunski kombi. Zaradi zastoja na avtocesti proti Ljubljani je nemški BMW s prikolico že stal, kar je 27-letni voznik romunskega kombija spregledal in zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno ustaviti. Kombi je prebil zadnji del počitniške prikolice in obstal znotraj porušenih stranic.

V nemškem vozilu je bila štiričlanska družina z dvema psoma, v kombiju pa se je peljalo osem romunskih državljanov, med njimi je bil tudi otrok. Reševalci iz Izole so enega romunskega državljana oskrbeli, v nesreči naj bi se laže poškodoval.

Poleg policistov in reševalcev so posredovali tudi gasilci, štirje iz sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo in pet njihovih prostovoljnih kolegov iz senožejskega gasilskega društva. Kraj nesreče so zavarovali ter delavcem Darsa pomagali pri odstranjevanju posledic nesreče. Tuje državljane, udeležene v nesreči, so oskrbeli z vodo.

Zaradi nesreče so nastali dolgi zastoji. Že pred trkom romunskega kombija v nemško prikolico je bil promet na avtocesti proti notranjosti oviran zaradi poškodovanega avtobusa v bližini Postojne. Gneča je bila tudi na vzporednih cestah. SP


Najbolj brano