Padla v jamo, otrok pa na tla

Včeraj ob 21. uri so novogoriški policisti prejeli obvestilo, da je v Vrtojbi kolesarka z otrokom padla v obcestno gradbeno jamo, kjer se izvajajo dela na kanalizacijskem sistemu, na kraj so napotili tudi gasilce in reševalce.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

PRIMORSKA > Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 26-letna ženska hodila s kolesom, na katerem je bil otrok, po zoženem delu, namenjenemu za prehod pešcev ob gradbišču (na nekaterih delih tega prehoda so po tleh ob robu položene deske, ob robu pa je postavljena PVC gradbena mreža, ki služi kot ograja).

Med hojo je stopila na rob deske, pri čemer ji je zdrsnilo in padla je v izkopno jamo približno dva metra globoko. Kolo, na katerem je bil otrok, se je prevrnilo na tla in ni padlo v jamo; otrok ni bil poškodovan. V zvezi z okoliščinami omenjenega dogodka policisti še zbirajo obvestila.

Z lovskim nožem nad 35-letnika

Včeraj pozno zvečer je bila policija obveščena o pretepu v Novi Gorici. 29-letni moški je z lovskim nožem 35-letnemu moškemu zadal manjšo ureznino in ga lažje poškodoval. Ta pa je nato 29-letnika večkrat udaril v obraz in ga predvidoma hudo poškodoval.

29-letnika so kasneje ustrezno zdravniško oskrbeli v ZD Nova Gorica in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V zvezi z obravnavanim primerom so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev oba moška kazensko ovadili.

Ostala brez torbice in 4000 evrov

V Portorožu je v soboto nekdo italijanski gostji ukradel torbico, ki jo je obesila v restavraciji na stol. V torbici je imela dva mobilna telefona, očala, osebne dokumente in 4000 evrov.

Z recepcije ukradli 7000 evrov

V portoroškem hotelu je nekdo v soboto z recepcije ukradel 7000 evrov.

Ostala brez telefona

V Izoli je nekdo v petek 20-letnici ukradel telefon znamke sony, vreden 200 evrov.

V nakupovalnem centru ostala brez denarnice

Včeraj popoldne so policisti obravnavali tatvino denarnice v enem od večjih nakupovalnih centrov v Novi Gorici. Nepridiprav je oškodovanki v skladišču ene od trgovin ukradel denarnico, v kateri je imela poleg osebnih dokumentov in plačilnih kartic tudi nekaj denarja. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino na podlagi ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Čelno trčenje v Dekanih

V petek ob 15.31 je 60-letna voznica avtomobila iz Marezig povzročila prometno nesrečo. Ko je vozila po klancu iz Sv. Antona, je v Dekanih zavirala ter izgubila oblast nad vozilom in čelno trčila v nasproti vozeči osebni avto, ki ga je vozil 39-letnik. Povzročiteljico so poškodovano odpeljali v bolnišnico na pregled. Sledi ji plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Trčil v peško

V petek okoli 18. ure je 45-letnik na Sončnem nabrežju v Izoli z avtomobilom na prehodu za pešce zbil peško. 22-letna Izolanka se je poškodovala in so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Ukrep sledi glede na težo poškodb.

Zaletel se je v rondo

V soboto ob 1.56 je policija prejela klic, da je v Kopru na Ankaranski cesti nekdo povzročil prometno nesrečo. Zaletel se je v plastični rondo. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zanj sledi obdolžilni predlog.

Padel v obcestni nasip

V soboto ob 14.14 je v Šmarjah pri Sežani padel 17-letni voznik neregistriranega motornega kolesa znamke cagiva iz okolice Sežane. V zaključni fazi prehitevanja avtomobila je izgubil oblast nad vozilom in padel na obcestni nasip. Vozil je brez zaščitne čelade in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V nesreči se je poškodoval. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz hiše odnesel 4000 evrov

V Čenturju je v soboto nekdo vlomil v hišo. Pregledal je notranjost in lastnikom ukradel 4000 evrov.

Voznik je uspel skočiti iz stroja

V nedeljo okoli 9.30 je bila policija obveščena o delovni nesreči v Divači. 52-letni Ljubljančan je vozil delovni stroj za prevoz peska. Ko je hotel material stresti v jamo, je zapeljal preveč naprej, zato se je zaradi teže stroj prevrnil naprej. Voznik je medtem uspel skočiti iz stroja, vendar mu je kljub temu stisnilo pod stroj desno roko. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico.

Pešci so ovirali kolesarje

Včeraj ob 19.35 so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na kolesarski stezi med Rožno Dolino in Šempetrom pri Gorici, v kateri sta bila udeležena kolesarka (otrok) in pešec.

64-letni pešec je v skupini treh prijateljev stal na kolesarski stezi in s tem oviral mlajšo kolesarko, ki je skupaj z očetom kolesarila po kolesarski stezi. V prometni nesreči sta se oba zgoraj navedene udeleženca rahlo poškodovala in nista iskala zdravniške pomoči. Policisti so pešcuizdali plačilni nalog.

Z avtom v hišo

V soboto ob 19.43 so policisti obravnavali prometno nesrečo na Ajševici, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 27-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Rožne Doline proti Ajševici. Pri zavijanju je zadel robnik, od tam pa ga je zaneslo v eno od hiš. Na srečo se voznik ni poškodoval. Policisti so mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdoblžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kolesar se je huje poškodoval

V soboto 9.38 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in kolesar. 73-letna voznica avtomobila je vozila po Rejčevi ulici proti semaforiziranemu križišču s Cankarjevo ulico.

V križišču s Cankarjevo ulico je voznica zavijala levo, pri tem pa ni pustila mimo 47-letnega kolesarja, ki je v tem času pripeljal nasproti po Rejčevi ulici in je v križišču vozil naravnost. Trčila sta, pri tem pa se je 47-letni kolesar hudo poškodoval.

Poškodovanemu kolesarju so zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč so na kraju nudil tudi novogoriško poklicni gasilci. Policisti bodo zoper omenjeno voznico avtomobila podali kazensko ovadbo.

Sopotnica se je lažje poškodovala

V nedeljo okoli 17. ure je 50-letni domačin v Postojni z avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na neutrjeno bankino, kjer ga je zaneslo na nasprotno stran. Tam je trčil v brežino, nato pa ga je odbilo v desno pod vozišče. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V nesreči se je lažje poškodovala njegova 64-letna sopotnica, prav tako iz Postojne. Povzročitelju so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi mu obdolžilni predlog.

Vozili so pijani

Policisti so v soboto nekaj minut po polnoči na območju naselja Renče ustavili 36-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V okolici Ajdovščine so v soboto ponoči ustavili 36-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje pa bodo novogoriški policist zoper omenjenega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti so včeraj zvečer v Rožni Dolini pri Novi Gorici pri nadzoru cestnega prometa ustavili 43-letnega voznika motornega kolesa, državljana Italije, in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo zoper omenjenega italijanskega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V soboto ponoči so policisti na območju Vrtojbe ustavili 33-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje pa bodo novogoriški policist zoper omenjenega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo ob 21.36 so policijo obvestili, da po avtocesti Senožeče-Ljubljana vozi temnejši BMW, voznik pa je verjetno vinjen. Policisti so ga ustavili na odcepu Razdrto. Ugotovili so, da je voznik 55-letni Ljubljančan. Alkotest mu je pokazal 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

V Štorjah so policisti v petek ob 23.23 ustavljali 48-letnega voznika iz okolice Sežane, ki pa ni hotel ustaviti in je peljal naprej. Dohiteli so ga pri odcepu za Podbeže in ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Izpred bloka ukradli kolo z motorjem

V Kopru je nekdo v soboto izpred stanovanjskega bloka na Ulici Vena Pilona ukradel kolo z motorjem (do 25 km/h) znamke sym, tip orbit II 50/25, vredno 1000 evrov.


Najbolj brano