Kolesar umrl v bolnišnici

Nesrečni 48-letni kolesar, po naših podatkih Srečko L. iz Žapuž, je v soboto zvečer vozil s kolesom od Ceste proti Ajdovščini, ko ga je dohitel 74-letni italijanski voznik. Očitno ga je spregledal in ga ob desnem robu ceste z avtom zadel od zadaj. Kolesarja so še živega pripeljali v šempetrsko bolnišnico, vendar je zaradi hudih poškodb kmalu umrl.

Poškodbe so bile za kolesarja usodne (fotografija je simbolična). Foto: Leo Caharija
Poškodbe so bile za kolesarja usodne (fotografija je simbolična). Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Nesreča se je zgodila v soboto ob 19.20, ko je 74-letni italijanski voznik z osebnim avtom vozil po regionalni cesti od Ceste proti Ajdovščini. Po isti cesti je pred njim vozil tudi 48-letni kolesar z območja Ajdovščine, po naših podatkih Srečko L. iz Žapuž. Tik pred Ajdovščino je italijanski voznik dohitel kolesarja, žal pa ga je očitno spregledal.

Voznik je namreč z avtom vozil tako blizu desnega roba ceste, da je nesrečnega kolesarja preprosto “pokosil” od zadaj. Po trku je kolesarja odbilo na avto in nato na tla, kjer je negiben obležal. Očividci nesreče so takoj poklicali na pomoč reševalce in policiste.

Nekaj kilometrov asfalta med Cesto in Ajdovščino bo letos najbolj krvavi cestni odsek na območju novogoriške policijske uprave. 8. avgusta je namreč na tej cesti umrl tudi motorist iz Prvačine, ki mu je sredi belega dne pot presekal voznik s traktorjem. Sicer pa se je lani na tem odseku zgodilo 14 prometnih nesreč, v katerih je prav tako umrl en človek, dva pa sta se huje poškodovala.

Ajdovski zdravstveni reševalci so čez nekaj minut ponesrečenega kolesarja oskrbeli in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so se trudili, da bi ga ohranili pri življenju, vendar so bile njegove poškodbe očitno prehude. Kmalu po prihodu v bolnišnico je namreč umrl. Na kraju nesreče so reševalcem pomagali tudi gasilci ajdovskega gasilsko reševalnega centra, ki so razsvetlili kraj in odstranili razbitine s ceste.

Po podatkih policije je kolesar na svojem kolesu imel zadnjo in prednjo luč, prav tako je nosil zaščitno čelado, ki pa ga žal ni mogla rešiti pred najhujšim. Kraj nesreče sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka.

Za italijanskega voznika je sodnik odredil strokovni pregled, prav tako bodo pregledali tudi telesne tekočine pokojnega kolesarja. Italijanskega voznika bodo policisti ovadili na novogoriško tožilstvo. Po naših podatkih se je Srečko L. s kolesom začel prevažati predvsem v zadnjih letih, sicer pa naj bi ga dobro poznali na širšem ajdovskem območju. Nesrečni kolesar iz Žapuž je letošnja osma žrtev prometnih nesreč na cestah novogoriške policijske uprave.

DANIJEL CEK


Najbolj brano