Kokainska kolega je sprla bunda

Ker Tolminec po snifanju kokaina v toaletnih prostorih izolske diskoteke Gavioli ni več našel svoje bunde, sta se z Ajdovcem, ki mu je kokain dal, sprla in nato stepla. Leto in štiri mesece kasneje je sodišče Ajdovca in njegovega prijatelja obsodilo na dolgi pogojni kazni.

Po snifanju kokaina se je zaradi izginule bunde vnel spor, ki je 
prerasel v fizični obračun.
Po snifanju kokaina se je zaradi izginule bunde vnel spor, ki je prerasel v fizični obračun. 

KOPER > Banalen zaplet in spor med domnevnima prijateljema ali vsaj znancema se je vnel nekega lanskega februarskega jutra. V izolski diskoteki Gavioli sta se srečala danes 37-letni T. Š. iz Ajdovščine in M. H. iz Tolmina.

Beseda je dala besedo in ker naj bi Tolminec Ajdovca poznal kot preprodajalca droge, naj bi ga vprašal, če ima kaj pri sebi. Ta naj bi mu odgovoril, da ima nekaj belega in skupaj sta odšla v stranišče diskoteke. Tam naj bi Ajdovec nasul 0,2 grama kokaina v črtico, Tolminec pa naj bi zvil bankovec in črtico posnifal.

Po zaužitju droge sta se oba odpravila iz stranišča, Tolminec pa je kmalu začel pogrešati svojo bundo. Ker je bil z Ajdovcem še njegov 39-letni kolega M. M., prav tako iz Ajdovščine, in ker naj bi ga Tolminec poznal kot kradljivca, ga je obsodil, da mu je on sunil bundo. To pa ni naletelo na razumevanje pri Ajdovcu, ki je Tolmincu ponudil kokain, zato sta ga Ajdovca napadla.

S pestmi in brcami sta ga zbila na tla ter ga na tleh še obrcala. Na koncu je Tolminec obležal s tremi polomljenimi ali razmajanimi zobmi, s prebito zgornjo ustnico, s krvavečim nosom in pretresom možganov.

Policisti so kmalu identificirali napadalca in ju ovadili zaradi napada. Obenem so podrobneje pregledali še mlajšega Ajdovca in pri njem našli 4,5 grama kokaina in 26 rožnatih tablet ekstazija, v njegovem avtu fiat stilo pa še 5,83 grama kokaina. Obiskali so ga še na domu, kjer pa so odkrili le gram in pol konoplje.

Dobro leto in štiri mesece kasneje sta se Ajdovca pred dnevi znašla na koprskem sodišču in pred sodnikom Julijanom Glavino priznala krivdo. 39-letni M. M. je zaradi napada na Tolminca dobil dva meseca pogojne kazni z dveletno preizkusno dobo, plačati pa bo moral tudi stroške sojenja.

Leto in pol zaporne kazni pa grozi 37-letnemu T. Š., če v prihodnjih dveh letih ne bo pazil, kaj počne. Tožilstvo je za posedovanje droge zanj predlagalo leto dni pogojne zaporne kazni, za omogočanje uživanja droge pet mesecev in za napad na Tolminca dva meseca. Z enomesečnim popustom mu je tako sodnik prisodil leto in pol pogojne zaporne kazni.

DANIJEL CEK


Najbolj brano