Kdor ne bo pil, bo dobil nagrado

Novogoriški policisti bodo tudi letošnje martinovanje izkoristili za preventivno akcijo Alkohol ubija - največkrat nedolžne. Danes popoldne bodo preventivne aktivnosti izvajali v gostinskih lokalih v Novi Gorici, Rožni Dolini in Solkanu. Tisti, ki v lokalu ne bodo pili alkohola, domov ne bodo odšli praznih rok, obljubljajo.

Novogoriški policisti bodo danes v lokalih izvajali preventivne 
akcije. Obiskovalce, ki bodo to želeli, bodo ob izhodu iz 
lokala preizkusili z alkotestom.
Novogoriški policisti bodo danes v lokalih izvajali preventivne akcije. Obiskovalce, ki bodo to želeli, bodo ob izhodu iz lokala preizkusili z alkotestom. 

NOVA GORICA > Z že tradicionalno preventivno akcijo bodo novogoriški možje v modrem osveščali vse voznike o posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Akcijo Alkohol ubija - največkrat nedolžne bodo jutri popoldne izvedliskupaj z novogoriškim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Martinovo popoldne bodo tako preživeli v lokalih v Novi Gorici, Rožni Dolini in Solkanu ter tamkajšnje obiskovalce, ki bodo to želeli, ob izhodu iz lokala preizkusili z alkotestom. Tiste, ki ne bodo pili alkoholnih pijač, bodo člani združenja DrogArt simbolično nagradili.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica se je v prvih devetih mesecih letošnjega leta zgodilo 642 prometnih nesreč. Pod vplivom alkohola je bilo 70 povzročiteljev. V prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bil pod vplivom alkohola en povzročitelj. Povprečna stopnja alkoholiziranosti 70 povzročiteljev prometnih nesreč je znašala 1,51 promila alkohola.

A to bo le uvertura v praznični konec tedna, ko bodo policisti med drugim tudi poostreno nadzorovali promet in preverjali psihofizično stanje voznikov. Datum preventivnih aktivnosti ni naključno izbran, saj želijo policisti tudi simbolično opozoriti na čas, ko morajo problematiki vožnje pod vplivom alkohola vsi udeleženci v prometu nameniti precejšnjo pozornost. Ob tem opozarjajo, da se morajo tisti, ki se alkoholnim pijačam ne bodo odrekli, odločiti za drugačno obliko prevoza, ki ne bo ogrožal življenj drugih ljudi. Dodajajo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki namreč ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v prometu.AC


Najbolj brano