Kdo je ukradel televizorje?

Slovaški voznik tovornjaka je včeraj zgodaj zjutraj obvestil policijo, da so neznanci na sežanskem terminalu na prikolici njegovega tovornjaka prerezali ponjavo in iz nje ukradli najmanj štiri večje plazma televizorje. Policisti so na terminalu sicer izsledili dva državljana Italije in ju pridržali, vendar niso mogli ugotoviti povezave med njima in tatovi televizorjev. Ti naj bi zbežali z manjšim tovornjakom.

V noči na torek so neznani tatovi prerezali ponjave na kar 
štirinajstih tovornjakih.  Foto: Petra Mezinec
V noči na torek so neznani tatovi prerezali ponjave na kar štirinajstih tovornjakih.  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA >Včeraj zgodaj zjutraj, okoli 3.30, naj bi voznika tovornjaka iz Slovaške med spanjem v tovornjaku na sežanskem terminalu prebudili nenavadni zvoki. Ko se je zbudil in stopil iz tovornjaka, je videl le manjše tovorno vozilo, ki je odbrzelo s kraja in izginilo v noč. Ko je podrobneje pogledal okoli svojega tovornjaka, je opazil, da je na prikolici prerezana ponjava in da v njej manjkajo najmanj štirje večji plazma televizorji znamke samsung.

Takoj je poklical policijo in prijavil dogodek. Policisti so prihiteli na kraj, vendar tovornjaka, s katerim naj bi se odpeljali tatovi z ukradenimi televizorji, ni bilo več v bližini. So pa nedaleč stran v avtu, parkiranem ob tovornjakih, izsledili državljana Italije, stara 29 in 47 let, ki naj ne bi znala jasno povedati, kaj tam počneta. Policisti so takoj posumili, da sta povezana s tatovi televizorjev, ju odpeljali na policijsko postajo in pridržali.

Vendar pa sežanski policisti in kriminalisti niti po zaslišanju niso mogli potrditi, da sta Italijana kakorkoli povezana s tatvino televizorjev, zato so ju zjutraj izpustili. Kaj sta počela tam in ali imata kaj skupnega s tatovi, bo pokazala šele nadaljnja preiskava kaznivega dejanja. Trenutno policisti nimajo v rokah nobenega osumljenca.

Sicer pa so neznanci na terminalu v noči na torek prerezali ponjave na kar 14 tovornjakih, okradli pa so samo tovornjak slovaškega voznika. To pomeni, da so vedeli, kakšen tovor iščejo, niso pa natančno vedeli, v kateri prikolici se skriva. Policisti in kriminalisti so včeraj še vedno opravljali ogled prikolice in terminala ter iskali sledi, ki bi jih lahko pripeljale do storilcev.

DC


Najbolj brano