Kaos sredi Opatije

Voznik slovenskega avtobusa je v soboto opoldne v Opatiji povzročil pravi kaos. Zaradi slabosti je zapeljal v levo in trčil v eno vozilo v prometu in kar osem parkiranih avtomobilov. V bolnišnici sta pristala voznik avtobusa in voznik avtomobila ter otrok, ki se je vozil z njim. Zaradi nesreče je bil promet skozi center Opatije dve uri popolnoma blokiran.

Zaradi obravnave nesreče in odvažanja razbitin je bila glavna 
cesta skozi Opatijo dve uri popolnoma zaprta za promet. Foto: Marin Aničić - Novi List
Zaradi obravnave nesreče in odvažanja razbitin je bila glavna cesta skozi Opatijo dve uri popolnoma zaprta za promet. Foto: Marin Aničić - Novi List

OPATIJA >Nenavadna nesreča se je zgodila v soboto opoldne sredi Opatije, v neposredni bližini hotela Bristol. Po poročanju reškega Novega lista je voznik avtobusa prevozniškega podjetja Niko tours iz Šentvida pri Stični vozil skozi Opatijo proti Voloskemu, ko naj bi ga obšla slabost, zaradi česar je zapeljal na levo stran ceste. Tam naj bi najprej trčil v kar osem ob cesti parkiranih avtomobilov, nato pa še v ford fiesto vukovarskih registrskih oznak.

Zaradi velikega števila razbitih vozil je bil seveda promet skozi Opatijo popolnoma blokiran, na kraj pa so kmalu prihiteli gasilci in zdravstveni reševalci. Ti so oskrbeli in v reški klinični center odpeljali voznika avtobusa, voznika fieste in otroka, ki je bil z njim v avtu, vendar po neuradnih informacijah nihče ni bil huje poškodovan.

V avtobusu ni bilo potnikov, kakšne zdravstvene težave naj bi imel slovenski voznik, pa do včeraj z Reke še niso poročali. Promet po glavni cesti skozi Opatijo je bil zaradi nesreče popolnoma zaprt za promet dobri dve uri, po nesreči pa so se na družbenih omrežjih že sprožile polemike, da bi morali promet skozi glavno turistično mesto Kvarnerja speljati drugače oziroma varneje, kot je urejen zdaj. DC


Najbolj brano