Kadil, kričal in metal kozarce

Policisti so v petek v Divači pridržali 32-letnika iz Sežane, ki je v lokalu kričal na zaposleno in jo žalil, pri tem je tudi ves čas grozil, v lokalu kadil in metal kozarce.

Fotografija je simbolična. Foto: Andraž Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Andraž Gombač

PRIMORSKA > Policista sta ob prihodu na kraj ukazala, naj s kršitvijo nemudoma preneha. Grozil je tudi njima, zato sta uporabila prisilna sredstva in ga privedla iz lokala. Ker ni upošteval ukaza, naj preneha s kršitvijo, bil je vidno pod vplivom alkohola in je kazal očitne znake, da ne bo prenehal s kršitvijo, so ga ob 23.20 pridržali. Sledi mu palčilni nalog ter poročilo po ZOUTI na Zdravstveni inšpektorat (ker je kadil v lokalu).

V Piranu je v petek razgrajal v lokalu pijan domačin, ki so mu policisti izdali plačilni nalog. V Izoli pa je v enem od lokalov razgrajal Koprčan, ki so mu tudi izdali plačilni nalog.

S skuterjem v prometni znak

V petek ob 20.45 sta v Kopru padla s skuterjem dva mladeniča, 18-letni voznik in enako star sopotnik. Vozila sta po kolesarski poti, kjer naj bi se voznik izogibal drugemu skuteristu, pri tem pa trčil v prometni zank. Sopotnik, ki ni imel čalade, se je v nesreči laže poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Vozniku je hitri preizkus za droge pokazal pozitivni rezultat, zatem pa je odklonil strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog za odklon strokovnega pregleda in vožnjo preblizu desnemu robu vozišča.

Zasledovanje ukradenega vozila

V petek ob 23.34 so italijanski varnostni organi po sporazumu zasledovali iz Italije v Slovenijo domnevno ukraden osebni avto fiat croma. Voznik znakov ustavljanja italijanskih policistov ni upošteval in je odpeljal v notranjost Slovenije. Italijanska policista sta nadaljevala z zasledovanjem vozila, in sicer do odcepa za Sežano, kjer se je vozilo ustavilo, štiri osebe pa so se razbežale. Oseb policisti v Sloveniji niso izsledili. Opravljen je bil ogled vozila, ugotovljeno je bilo, da je bil avto ukraden 20. februarja letos v Italiji. Policisti so vozilo zasegli in pripeljali na enoto, kjer ga je lastnik včeraj prevzel.

Vozila pod vplivom alkohola in mamil

V soboto ob 8.50 sta policista opravljala nadzor območja zaradi preprečevanja čezmejne kriminalitete na obomčju Škofij in pri tem ustavila vozilo rover mini, ki ga je vozila 39-letnica iz okolice Kopra. Pri preverjanju pogojev vožnje vozila je bilo ugotovoljeno, da je vozilu pretekla registracija sredi januarja, v nadaljevanju postopka se je izkazalo, da voznica kaže očitne znake alkoholiziranosti ter da je tudi sicer njeno ravnanje nezanesljivo. Postopek so prevzeli policisti prometniki, ki so opravili preizkus alkholiziranosti. Ta je pokazal 0,55 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Opravljen je bil tudi hitri test na prepoznavo vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Voznici so preprečili nadaljnjo vožnjo, sledi ji obdolžilni opredlog.

Trčil v kamion in avto

V soboto popoldne je bila na Šmarski v Kopru prometna nesreča. Državljan Italije je vozil od Kopra proti Šmarjam. V levem ovinku je zapeljal s ceste in trčil v parkirano tovorno vozilo, zatem pa še v parkiran avto. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,60 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Trčil je tudi v vrata

Sežanski policisti so v soboto ob 16. uri ustavili 38-letnega voznika avtomobila s Tomaja, ki je kazal očitne znake vinjenosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti - rezultat 0,44 miligrama alkohola na liter izdhanega zraka. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je omenjeni zaradi sporov pred tem namerno trčil v dvoriščna vrata, zatem je grozil še s pretepom. Začasno so mu zasegli vozniško dovoljenje, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Odnesel ključe in telefona

V noči z nedelje na ponedeljek je neznanec vstopil skozi odprta vrata stanovanja v Portorožu. Ukradel je ključe stanovanja in več drugih ključev ter mobilni telefona telefona. Lastnika, ki je medtem spal, je oškodoval za 1500 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano